Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Lisede Silahlı Saldırı: En Az Dört Kişi Öldü

Lisede Silahlı Saldırı: En Az Dört Kişi Öldü
5 Eylül 2024 10:10

ABD’nin Georgia eyaletinin Winder şehrinde bulunan Apalachee Lisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıda en az dört kişi hayatını kaybetti, dokuz kişi ise yaralandı.

Winder, Atlanta’nın kuzeydoğusunda bulunan 20,000’den az nüfusa sahip bir topluluk. Apalachee Lisesi’nin öğrenci sayısı 2,000 civarında. Polis, Çarşamba günü yerel saatle 10:30’da aktif bir saldırgan bildirimi aldı ve olay yerine müdahale etti.

İlk olarak Barrow County şerifleri olaya müdahale etti, ardından Georgia Soruşturma Bürosu (GBI) ve federal ajanlar tarafından desteklendi.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Washington, DC’de düzenlenen bir basın toplantısında, “Bilgileri topluyoruz, ancak FBI ve ATF olay yerinde, eyalet, yerel ve federal ortaklarla birlikte çalışıyor” dedi.

Yerel saatle 14:00 civarında, GBI X platformunda yaptığı paylaşımda, şüpheli saldırganın “gözaltında ve hayatta” olduğunu belirtti. Medyada yer alan “neutralize edildi” haberlerini yalanladı. GBI, ölü sayısının dört olduğunu ve dokuz kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığını doğruladı.

Şüpheli hakkında resmi bir bilgi bulunmuyor. Yakınlardaki Atlanta merkezli CNN, anonim güvenlik kaynaklarına dayanarak şüphelinin 14 yaşında bir çocuk olduğunu öne sürdü ancak bu kişinin Apalachee Lisesi öğrencisi olup olmadığını belirleyemedi.

Barrow County Şerifi Jud Smith, kamuoyundan sabırlı olmalarını istedi.

“Bu konuda doğru bilgiye ulaşabilmemiz için bize zaman tanıyın” diyen Smith, “Ne olduğunu ve neden olduğunu anlamamız birkaç gün sürecek” şeklinde konuştu.

Beyaz Saray, silahlı saldırıya yanıt olarak daha fazla silah kontrolü çağrısında bulundu.

Başkan Joe Biden, “Georgia, Winder’daki okul döneminin neşeli bir başlangıç olması gereken bir dönemde, toplumlarımızı parçalayan silah şiddetinin bir başka korkunç hatırlatıcısı haline geldi” dedi. “Bunu normal olarak kabul edemeyiz.”

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, New Hampshire’daki kampanya mitinginde saldırıyı “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi ve “Amerika Birleşik Devletleri’nde her gün ebeveynlerin çocuklarını okuluna gönderirken, çocuklarının eve sağ salim döneceklerinden endişe duymalarının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

“Bunu durdurmalıyız” diye ekledi Harris. “Bu şekilde olmak zorunda değil.”

Biden, 1990’larda “saldırı silahları” yasağı için mücadele etti ve 2021’de göreve geldikten birkaç hafta sonra bu yasağın yeniden getirilmesi çağrısında bulundu. Temmuz ayında Demokratlar, Biden’dan başkanlık yarışından çekilmesini talep etti, ancak onun görev süresinin geri kalanını Beyaz Saray’da sürdürmesine izin verdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.