Dolar 34,1884
Euro 37,0886
Altın 2.977,25
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 18°C

MİT’in Başarılı Operasyonu: Terörist Hezal Belge Etkisiz Hale Getirildi

MİT’in Başarılı Operasyonu: Terörist Hezal Belge Etkisiz Hale Getirildi
8 Ekim 2024 20:57

Canlı Bomba Saldırısı Planları Engellendi

Türkiye’nin güvenlik güçleri, canlı bomba saldırısı hazırlığında olan terörist Hezal Belge’yi etkisiz hale getirdi. MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar sayesinde, PKK/YPG’nin sözde sorumlusunun Türkiye’ye yönelik saldırı planları zamanında tespit edildi.

Hezal Belge ve Terör Örgütünün Faaliyetleri

Hezal Belge, 2004 yılından bu yana PKK’nın kırsal kadrolarına katılarak çeşitli görevlerde bulundu. Öncelikle Irak’ın kuzeyinde uzun yıllar PKK/KCK’nın sözde sorumlusuydu. Daha sonra Suriye’ye geçerek, terör örgütünün PKK/YPG yapılanmasında yer aldı. Belge’nin, Amude bölgesinde Türkiye’ye yönelik canlı bomba saldırısı planladığı belirlendi.

MİT’in Hayati Rolü ve Başarıları

MİT, “terörden arananlar listesi”nde gri kategoride yer alan Belge’yi hedef alarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye’nin aktif önleyici tedbirleri sayesinde Hezal Belge, birçok saldırı girişiminde bulunmayı başaramadı. Son olarak düzenlenen nokta operasyonu ile Belge etkisiz hale getirilerek, Suriye halkını örgütleme girişimleri de sona erdi. MİT’in bu başarısı, Türkiye’nin güvenlik stratejilerinin etkinliğini bir kez daha kanıtladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.