Site icon Life Haber Ajansı

Musk, Twitter CEO’luğundan Ne Zaman İstifa Edeceğini Açıkladı

MUSK Life Haber Ajansı

Milyarder “işi alacak kadar aptal birini” arıyor…

Twitter’ın sahibi Elon Musk, platform kullanıcılarının istifa etmesi için oy kullanmasının ardından şirketin CEO’luğundan istifa etme sözünün arkasında duracağını doğruladı, ancak halefini bulmanın biraz zaman alabileceğini öne sürdü.

Musk Salı günü bir tweet ile: “İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO’luktan istifa edeceğim! Bundan sonra, sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim, ”diyor.

CNBC daha önce Musk’ın “aday havuzunun gerçekte kim olabileceğini aktif olarak araştırdığını, sorduğunu ve anlamaya çalıştığını” bildirmişti.

Pazar günü milyarder, Twitter kullanıcılarına şirketin başkanı olarak istifa edip etmeyeceğini soran gayri resmi bir anket yayınladı. Anketi yanıtlayan 17 milyon kişinin yaklaşık %57,5’i Musk’ın görevinden ayrılması yönünde oy kullandı. Pazartesi günü Musk, bundan böyle yalnızca Twitter Blue abonelerinin platformdaki politika değişiklikleriyle ilgili anketlerde görüşlerini dile getirebileceğini belirtti.

Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık anlaşmasını tamamladıktan sonra Musk, çoğunluk sahibi oldu, bu da kimsenin onu zorlayamayacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte, son haftalarda CEO, kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olan bir dizi tartışmalı değişiklik getirdi. Aynı zamanda, kendini “ifade özgürlüğü mutlakçısı” olarak tanımlayan kişi, Twitter’ın geçmişteki karar verme süreci hakkında şeffaflık sağlamak amacıyla dahili belgelerin yayınlanmasına izin verdi.

Exit mobile version