Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 29°C

Musk’tan Teşekkür: “Yeni Kuklamız Kamala Harris”

Musk’tan Teşekkür: “Yeni Kuklamız Kamala Harris”
22 Temmuz 2024 08:08

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i Joe Biden’ın yerine geçmesi için “en nitelikli aday” olarak hızla destekleyen George Soros ve oğluyla dalga geçti. ABD Başkanı, Pazar günü 5 Kasım seçimleri için Demokrat Parti adayı olma yarışından çekildiğini ve yerine Harris’i destekleyeceğini açıkladı.

Biden’ın duyurusunun ardından, milyarder finansör George Soros’un oğlu ve babasının hayırseverlik imparatorluğunun varisi olan Alex Soros da hızla Harris’i destekleyerek, onu Donald Trump’ı yenmek için Demokratların “en iyi” şansı olarak nitelendirdi.

Alex Soros, X’te (eski adıyla Twitter) Harris ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “Hepimizin Kamala Harris etrafında birleşme ve Donald Trump’ı yenme zamanı geldi… Amerikan Rüyası çok yaşa!” diye yazdı.

Buna yanıt olarak, X’in sahibi Elon Musk, “Alexander Soros’a bir sonraki kuklanın kim olacağı konusunda kimseyi merakta bırakmadığı için teşekkür etmek istiyorum” diye yazdı.

Liberal zengin George Soros da şahsen Harris’i desteklediğini, sözcüsü Pazar günü Wall Street Journal’a söyledi. ABD Demokrat Partisi’nin önde gelen bağışçılarından biri olan George Soros, 2022 ara seçimlerinde adaylara ve organizasyonlara yaklaşık 128 milyon dolar aktardı ve geçen ay Biden’ın Donald Trump ile yaptığı tartışmayı becerememesinin ardından ana siyasi eylem komitesine 5 milyon dolar bağışladı.

Musk, daha önce liberal Macar doğumlu milyarderi, yasaların uygulanmamasını sağlayarak toplumu etkin bir şekilde yıkmaya çalıştığı için eleştirmişti. Geçen yıl Joe Rogan ile yaptığı bir podcast sırasında, San Francisco ve Los Angeles gibi Amerikan şehirlerini kasıp kavuran mevcut kanunsuzluğun, Soros’un “suçları kovuşturmayı reddeden” ilerici bölge savcılarını desteklemesinin sonucu olduğunu açıklamıştı.

Musk ayrıca 93 yaşındaki Soros’un “oldukça yaşlı” ve “temelde biraz bunak” olduğunu iddia etmekle birlikte, yine de “çok zeki” ve arbitraj konusunda çok iyi olduğunu, yerel yarışları desteklemenin ulusal seçim kampanyalarına (Senato veya başkanlık gibi) kıyasla en yüksek “paranın karşılığını” verdiğini belirtti.

1992’de İngiliz sterlinini çökerten ve dünyadaki en zengin insanlar arasında yer alan George Soros, yaklaşık 7 milyar dolar kişisel servete sahip. Geçen yıl, 38 yaşındaki oğlu Alex’e 25 milyar dolarlık STK’sı Açık Toplum Vakıfları’nın kontrolünü devrederek başkanlığından ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.