Dolar 32,6709
Euro 35,4022
Altın 2.507,97
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Muson Yağmurları Timsahı Şehre Taşıdı: Chiplun’da Sürpriz Misafir!

Muson Yağmurları Timsahı Şehre Taşıdı: Chiplun’da Sürpriz Misafir!
2 Temmuz 2024 00:12

Maharashtra’nın Ratnagiri bölgesindeki Chiplun kasabasında bir timsahın araçların arasında şehir yolunda yürümesi nadir görülen bir olay olarak videoya kaydedildi. Yerel medya raporlarına göre, bir geçiş yapan otomobil sürücüsü tarafından çekilen bu görüntü sosyal medyada hızla yayıldı. Timsahın, şiddetli muson yağmurları nedeniyle nehirdeki yaşam alanından dışarı sürüklendiği düşünülüyor.

NDTV raporuna göre, timsahın, bölgedeki yaygın bataklık (ya da mugger) timsahlarının yaşadığı bilinen Shiva Nehri’nden çıktığı tahmin ediliyor. Bu olay, geçen yıl Gujarat’ın Vadodara şehrinde muson mevsimi başladığında Vishwamitri Nehri yakınında yolda görülen bir timsahı hatırlatıyor. Orman yetkilileri timsahı yakalayıp doğal yaşam alanına geri bırakmıştı, diye bildiriyor India Today.

Sosyal medyada videoya verilen tepkiler farklılık gösterdi. Bir yorumcu, timsah sayısının hızla arttığını belirterek yetkilileri yerel halkın şikayetlerini dikkate almamakla eleştirdi. Bir diğeri ise insanların timsahların yaşam alanlarına girdiğini, tersinin olmadığını vurguladı. Bazı yorumlar ise daha hafif yürekliydi; timsahların zararsız olduğunu ve onlara tavuk vererek dost olunabileceğini önerdi, hatta timsahın yürüyüşünü bir “podyum yürüyüşü”ne benzetti.

Mugger timsahları, genellikle tuzlu su timsahlarından daha küçüktür ve boyları 3 ila 4 metre (9,8 ila 13,1 fit) arasında değişir. Hindistan, üç timsah türüne ev sahipliği yapmaktadır ve bu hayvanlar sıkça görülür, ancak aynı zamanda dünya çapında en tehdit altındaki sürüngenler arasındadır.

Ağır muson yağmurları Hindistan’ın birçok bölgesinde ciddi sellere yol açtı. Kuzeydoğudaki Assam, Brahmaputra Nehri’nin taşmasına neden olan şiddetli yağmurlardan özellikle etkilendi. Assam Eyaleti Afet Yönetim Otoritesi (ASDMA), sellerin yaklaşık 260.000 kişiyi etkilediğini ve 30’dan fazla ölüme neden olduğunu bildirdi.

Hindistan Meteoroloji Dairesi Başkanı Mrutyunjay Mohapatra’ya göre, Himachal Pradesh ve Uttarakhand gibi kuzey eyaletlerinin Temmuz ayında şiddetli yağış alması bekleniyor ve bu da toprak kaymalarına ve sellere yol açabilir. Yeni Delhi’de aniden başlayan şiddetli yağışlar en az 11 kişinin ölümüne neden oldu ve yeni açılan havaalanı binasının bir kısmının çökmesine, bir kişinin ölümüne ve birkaç kişinin yaralanmasına yol açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.