Site icon Life Haber Ajansı

Ölü Kuşlar İnsansız Hava Aracına Dönüştürülüyor

BANNER 2023 1Q 20 Life Haber Ajansı

Araştırmacılar, yapay insansız hava araçlarıyla kuş uçuş modellerinin gözlemlenmesiyle kaydedilen verilerin havacılık endüstrisi tarafından kullanılabileceğini söylüyor…

ABD’nin New Mexico eyaletindeki bilim adamlarından oluşan bir ekip, hayvanlar alemini incelemek için yeni bir yaklaşım benimsedi: uçuş düzenleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için tasarlanmış bir deneyin parçası olarak ölü, doldurulmuş kuşlara insansız hava araçları yerleştirmeye çalışarak.

New Mexico Madencilik ve Teknoloji Enstitüsü’nde doçent olan Dr. Mostafa Hassanalian, “Ölü kuşları kullanıp onları bir insansız hava aracı haline getirebileceğimiz fikrini bulduk” dedi. “Her şey orada. Tersine mühendislik yapıyoruz.”

Hassanalian ve ekibi, canlı hayvan sürülerinde yapay mekanik ‘kuşlar’ uçurduklarında istenen sonuçları göremeyince sıra dışı bir fikir buldular. Doldurulmuş kuş dronları şu anda özelleştirilmiş bir kafeste test ediliyor ancak şu anda bir seferde yalnızca yaklaşık 20 dakika uçabiliyor.

Yapay insansız hava araçları canlı sürülerin yanında uçurulduğunda, projenin kuşların belirli formasyonlarda uçarak nasıl enerji tasarrufu yaptıklarına yeni bir ışık tutması umulmaktadır. Bu veriler potansiyel olarak insan havacılığını düzene sokmak için uygulanabilir.

Hassanalian, “Bu kuşların kendi aralarında enerjiyi nasıl yönettiklerini öğrenirsek, geleceğin havacılık endüstrisine daha fazla enerji ve yakıt tasarrufu için uygulayabiliriz.” Ayrıca, testin kuşların renklerinin uçuş verimliliği ile nasıl etkileşime girdiğine dair teorileri daha da açıklayacağı umulmaktadır.

Başka bir bilim adamı olan Brenden Herkenhoff, “Deneyler yaptık ve sabit kanatlı uçaklarımız için belirli bir rengin uygulanmasının uçuş verimliliğini değiştirebileceğini belirledik” dedi. “Aynı şeyin kuşlar için de geçerli olduğuna inanıyoruz.”

Garip bir şekilde, çalışmanın doğası, birkaç yıldır kuşların aslında insanları gözetlemek için gökyüzünde uçan yapay dronlar olduğunu belirten popüler komplo teorisi “Kuşlar Gerçek Değildir” ile örtüşüyor gibi görünüyor. Hareketin dünya çapında çok sayıda ülkede takipçileri var ve popüler bir giyim tarzı ortaya çıkardı.

Ancak Hassanalian, çalışmasının kötü bir niyeti olmadığını savunuyor: Aslında ‘Kuşlar Gerçek Değil‘de ki insanları bilmiyordum. Hikayem ilk kez çıktığında onlardan haberdar oldum.

Exit mobile version