Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni
1 Kasım 2022 22:57
111
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Kısa süre önce Meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin, ülkemizin ‘dijital teröre’ karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. İnsanımızın, demokrasimizin ve devletimizin güvenliği noktasında gereken her türlü adımı atmakta en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Polis Amirleri Eğitim Merkezinde 6. dönem olarak eğitimlerini tamamlayan 70’i misafir öğrenci olmak üzere 681 komiser yardımcısını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizleri vatana, millete ve devlete onurla, gururla, sadakatle hizmet edecek alından öpülesi kıymetli evlatlar olarak yetiştiren ailelerinize şükranlarımı sunuyorum. Dereceye giren komiser yardımcılarımızı da hassaten tebrik ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZUN HEDEFLERİNDEN BİRİ ÜLKEMİZDE HUZURUN KÖKLEŞTİRİLMESİDİR”

Türkiye Yüzyılı vizyonlarının öncelikli hedeflerinden birinin de Türkiye’de huzurun kökleştirilmesi olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için insan hak ve özgürlükleri ile can ve mal güvenliğinin, her türlü fiili ve potansiyel tehdide karşı güvence altına alınmasına önem verdiklerini belirtti.

Şehir ve karayolu güvenliği gibi klasik hizmetleri zaten en iyi şekilde yürütmeyi sürdüreceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konvansiyonel güvenlik sistemimizi nitelikli insan gücüyle, yeni uzmanlık birimleriyle, teknik kapasitesiyle daha da geliştiriyoruz. Asıl üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri, gençlerimizin terör ve uyuşturucu gibi belalara karşı korunmasıdır. Bizim ne terör örgütlerine ne uyuşturucu baronlarına ne sapkın ideolojik akımlara kaptıracağımız tek bir evladımız vardır” diye ekledi.

“TÜRKİYE, DÜNYADA EN FAZLA DEZENFORMASYONA MARUZ KALAN ÜLKEDİR”

“Bir diğer önceliğimiz insanımızı sadece fiziki değil, aynı zamanda dijital zorbalıklara karşı da güvenlik altına almaktır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnternetin ve buna bağlı mecraların çoğalması hayatı kolaylaştırmanın yanında, siber suçlara ve yeni suçlu tiplerine de yol veriyor. Giderek asimetrik bir tehdit kaynağı hâline gelen ‘dijital terör’, insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte, yalan ve iftiralarla her gün binlerce kişi linç ediliyor, hedef gösteriliyor, milyonların hayatı kararıyor. Evinde, iş yerinde, sokakta koruduğumuz insanımızı dijital dünyanın dehlizlerinde tek başına çaresiz bırakamayız” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin, dünyada en fazla dezenformasyona maruz kalan ülke olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’den bölücü terör örgütüne Türkiye düşmanı pek çok karanlık odak bu mecraları ülkemizi karıştırmak, insanımızı birbirine kışkırtmak, sosyal kaos oluşturmak için istismar etmektir. Terörün hedefleri açısından Kızılay’da bomba patlatmakla, yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Türkiye gibi benzer tehditlerle yüzleşen gelişmiş ülkelerin, siber suçlara ve terör propagandasına karşı çeşitli adımlar attığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa süre önce Meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin, ülkemizin ‘dijital teröre’ karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. İnsanımızın, demokrasimizin ve devletimizin güvenliği noktasında gereken her türlü adımı atmakta en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.