Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Yağmurlu
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Putin, G20 Zirvesine Hitap Etmeyecek

Putin, G20 Zirvesine Hitap Etmeyecek
12 Kasım 2022 20:28
133

Rusya cumhurbaşkanının sözcüsü Dmitry Peskov, aynı şeyin yaklaşmakta olan Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesi için de geçerli olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaklaşan G20 zirvesine video bağlantısı yoluyla katılmayacağını veya önceden kaydedilmiş bir mesaj göndermeyeceğini duyurdu. Yetkili ayrıca Putin’in daha önce bizzat Rusya’da kalma ihtiyacı nedeniyle toplantıya katılmama kararı aldığını da ortaya koydu.

Cuma günü gazeteciler tarafından Rus devlet başkanının Endonezya’nın Bali’sinde sanal olarak toplanan liderlere selamlarını iletip iletemeyeceği sorulduğunda Peskov, “Hayır, [bu] planlanmadı.” dedi.

Putin, önümüzdeki Cuma günü Tayland’ın başkenti Bangkok’ta başlayacak Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği zirvesine katılmayacağını da doğruladı.

Rusya Devlet Başkanı’nın G20 toplantısına gitmemesinin nedenleri hakkında yorum yapan Kremlin sözcüsü, Putin’in programıyla bağlantılı ve Rusya Federasyonu’nda kalma ihtiyacı kararını şahsen verdiğini açıkladı.

Peskov Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, Rus devlet başkanının Bali’deki dünya liderleri toplantısına şahsen katılmayacağını söyledi. Rus heyetine onun yerine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başkanlık edecek, diye ekledi.

Putin’in zirveye katılmasını engellemek için ABD ve diğer birçok ülkenin baskısına maruz kalmasına rağmen, Jakarta Rusya cumhurbaşkanına bir davetiye yayınladı.

Batılı yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden operasyonuna yanıt olarak diplomatik olarak tecrit edilmesi gerektiğinde ısrar ediyor.

Basında çıkan haberlere göre, Beyaz Saray daha önce Başkan Biden’ın toplantıya katılması durumunda Rus mevkidaşı ile yollarının kesişmemesini sağlamak için özel düzenlemeler yapıyordu.

Bu arada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin, ülkesi örgüt üyesi olmamasına rağmen toplantıya video bağlantısı üzerinden katılması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.