Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Rus Ortodoks Kilisesi’nden ‘Kıyamet’ Uyarısı

Rus Ortodoks Kilisesi’nden ‘Kıyamet’ Uyarısı
12 Eylül 2024 14:55

Rus Ortodoks Kilisesi’nin başkanı Patrik Kirill, yapay zekanın (YZ) hızlı gelişiminin insanlık için oluşturabileceği tehditler konusunda uyarıda bulundu.

Patrik Kirill, Çarşamba günü St. Petersburg’da düzenlenen ’21. Yüzyılın Kültürü: Egemenlik mi, Küreselleşme mi?’ forumunda yaptığı konuşmada, teknolojinin ve yapay zekanın artışı bağlamında insanlığın dini inancını kaybetmesinin “gerçekten kıyamet dönemine” gireceğimiz anlamına gelebileceğini belirtti.

Kirill, insanlığın gelişiminin, insanların inanç ve ahlaki değerlerinin büyümesiyle mümkün olduğunu vurguladı ve teknolojinin yükselişi karşısında aksi takdirde korkunç sonuçların olabileceği konusunda uyarıda bulundu. “Apokaliptik bir döneme yaklaşıyoruz, bunu hepimizin net bir şekilde anlaması gerekiyor” dedi. “Ve bu olası krizden çıkmanın tek yolu Tanrı’ya inançtır, bunu tüm dünyaya yüksek sesle söylüyorum. Eğer Tanrı’ya inancı reddedersek… hiçbir şey işe yaramaz.”

Patrik Kirill, yapay zekanın kendi kendini geliştirme seviyesine ulaşması durumunda insanlık için gerçek bir tehlike oluşturabileceğini belirtti. “Tabii ki, yapay zekanın tüm insanlığa hükmettiği distopik korku hikayeleri var,” diyen Kirill, “ancak yapay zeka ile ilgili her şey… henüz tam olarak anlaşılmamış ve kavranmamıştır” diye ekledi.

Rus Ortodoks Kilisesi’nin başkanı, yapay zekanın hızlı gelişiminin potansiyel tehlikeleri konusunda uyarıda bulunan tek kişi değil. Haziran ayında, Katolik Kilisesi’nin başkanı Papa Francis, İtalya’daki G7 zirvesinde yapay zekanın “heyecan verici ve korkutucu bir araç” olduğunu ve sıkı insan gözetimi gerektirdiğini söylemişti.

2023’te, OpenAI, Google DeepMind, Anthropic ve diğerlerinden gelen bir grup endüstri lideri, geliştirdikleri teknolojinin bir gün insanlık için varoluşsal bir tehdit oluşturabileceği ve pandemiler ve nükleer silahlar kadar ölümcül olabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.