Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Rusya’nın Güneyinde Ortodoks Rahip Vahşice Öldürüldü

Rusya’nın Güneyinde Ortodoks Rahip Vahşice Öldürüldü
24 Haziran 2024 12:27

Yerel makamlara göre saldırganlar bir kiliseye girerek Peder Nikolay Kotelnikov ve bir güvenlik görevlisini öldürdü…

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Gayana Garieva, Pazar günü Rusya’nın güneyindeki Dağıstan bölgesinde iki kilise ve bir sinagogun saldırıya uğramasının ardından bir Ortodoks rahibin vahşice öldürüldüğünü söyledi.

Cezaevlerinde insan haklarına riayeti izleyen bölgesel Kamu Gözetim Komitesi Başkanı Shamil Khadulaev Telegram kanalından yaptığı açıklamada, saldırganların Derbent kentindeki bir Ortodoks kilisesine girdiklerini ve başpapaz Peder Nikolay Kotelnikov’u boğazını keserek öldürdüklerini bildirdi.

Kilisede çalışan Mikhail adlı bir güvenlik görevlisi de saldırganlar tarafından vuruldu. Khadulaev’e göre adamın elinde sadece bir gaz tabancası vardı. Diğer din adamlarının kendilerini kiliseye kilitlediklerini ve yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.

Teröristler kiliseye Pentekost Pazar günü, akşam ayininden hemen sonra ve kilise kapanmadan kısa bir süre önce saldırdı.

Khadulaev’e göre öldürülen rahip 66 yaşındaydı ve ağır hastaydı. Peder Nikolay 1980’lerde Rusya’nın güneyindeki Stavropol kentinden Dağıstan’a atanmış ve Derbent’teki Kutsal Bakire Meryem’in Şefaati Kilisesi’nde görev yapmıştı. Yerel basında çıkan haberlere göre, burada toplam 40 yıl görev yapan Nikolay’ın bir eşi, üç çocuğu ve torunları vardı.

Rahibin ayrıca ‘Kutsal Ateş’in Kudüs’ten Rusya’ya götürülmesi töreninde de yer aldığı bildirildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.