Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Rusya’nın Süpersonik Bombardıman Uçağı Sibirya’da Düştü

Rusya’nın Süpersonik Bombardıman Uçağı Sibirya’da Düştü
16 Ağustos 2024 11:24

Rus Hava Kuvvetleri’ne ait bir Tupolev Tu-22M3 süpersonik uzun menzilli bombardıman uçağı, Sibirya’nın güneydoğusunda bulunan Irkutsk Bölgesi’nde rutin bir uçuş sırasında düştü. Savunma Bakanlığı, kazada bir kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Olay, Perşembe günü yerel saatle 22:00’den kısa bir süre sonra, uçağın motorlarından birinin havadayken ateş alması nedeniyle meydana geldi. Teknik bir arızadan şüpheleniliyor.

Uçuş ekibi, düşen uçağı yerleşim bölgelerinden uzaklaştırmayı başardı, böylece yerde herhangi bir sivil can kaybı veya hasar yaşanmadı. İlk raporlara göre, dört mürettebattan üçü hayatta ve “tatmin edici” bir durumda bulundu. Uçağı terk eden son kişi olan kaptanın bacağının kırıldığı bildirildi.

Dört mürettebatın tamamı hastaneye kaldırıldı ve bir kişi daha sonra aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti. Irkutsk Bölge Valisi Igor Kobzev, Cuma sabahı erken saatlerde Savunma Bakanlığı kaynaklarına atıfta bulunarak bu bilgiyi paylaştı.

“Büyük bir üzüntüyle, pilotlardan birinin hayatta kalamadığını bildiriyorum,” diyen Kobzev, “Merhum pilotun ailesine ve arkadaşlarına en içten taziyelerimi iletiyorum. Bu büyük bir kayıptır.” ifadelerini kullandı.

Olay yerinden gelen görgü tanığı ifadeleri ve yerel halk tarafından çekilen görüntüler, kazanın ıssız bir bölgede gerçekleştiğini gösteriyor. Bazı videolar, düşen uçağın alevler içinde olduğunu gösterirken, diğerleri kaza yerinde meydana gelen birden fazla patlamayı kaydetti.

Acil durum ekipleri, yangını söndürmeyi başardı ve gece boyunca kaza yerinde çalışmaya devam etti. İlk raporlar, teknik bir arızanın kazaya neden olduğunu öne sürerken, Savunma Bakanlığı henüz resmi bir soruşturma başlatmadı.

Tupolev Tu-22M3, 1970’lerde hizmete giren süpersonik uzun menzilli stratejik nükleer kapasiteli bir bombardıman uçağının modern versiyonudur. Kazaya karışan uçak, en son versiyon olan M3M’de bulunan gelişmiş aviyonik ve radar sistemlerine sahip değildi ve jetin başka yükseltmeler veya revizyonlar geçirip geçirmediği belirsiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.