Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Sağlık Takibi Parmak Ucunda: Terle Çalışan Akıllı Sargı Geldi!

Sağlık Takibi Parmak Ucunda: Terle Çalışan Akıllı Sargı Geldi!
7 Eylül 2024 11:56

Bilim insanları, terle çalışan yenilikçi bir parmak sargısı geliştirdi. Bu elektronik sargı, bir yara bandı gibi parmağa takılarak ter analizinden sağlık verilerini ölçebiliyor. Cihaz, kan şekeri, vitamin, ilaç ve diğer maddelerin seviyelerini belirleyebiliyor.

California Üniversitesi San Diego Mühendislik Fakültesi’nden Shichao Ding, cihazın, kullanıcının dinlenirken veya uyurken bile enerji toplayıp biyomarker seviyelerini izleyebileceğini belirtti. “Sağlık takibi artık parmak ucunuzda,” diyen Ding, bu teknolojinin sağlık takibini daha erişilebilir hale getireceğini vurguladı.

Cihaz, terdeki kimyasalları elektriğe dönüştüren biyo-yakıt hücreleri içeriyor ve esnek polimer üzerine yerleştirilen sensörlerle glikoz, C vitamini ve Parkinson hastalığı ilacı levodopa gibi biyolojik işaretçileri takip ediyor. Toplanan veriler, bluetooth aracılığıyla akıllı telefon veya bilgisayara iletiliyor.

Bu teknoloji, diyabet hastaları gibi sürekli sağlık takibi gereken kişiler için büyük bir yenilik olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.