Site icon Life Haber Ajansı

Samsun Büyükşehir Belediyesi 675 Dönüm Arazide Güneş Enerjisi Santrali Kuracak

Black and White Blog Banner 2022 06 15T174631.055 Life Haber Ajansı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 675 dönüm arazide 30 yıl boyunca elektrik üretecek güneş enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin kuzeyinde en büyük güneş enerjisi santrali kurulması için proje hazırlandı.

Büyükşehir Belediyesi tükettiği elektriği güneş ve rüzgâr enerjisinden elde etmeyi hedefliyor. Güneş enerjisi santrali projesi için ihale sürecinin tamamlanmasını beklenirken, belediye ihalede beklenen fiyatın oluşmaması halinde yatırımı şehre kendisi kazandıracak.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı uhdesinde Büyükalan Mahallesi’nde 675 dönüm alanda hayata geçecek projeyle 30 yıl boyunca elektrik üretilebilecek.

İlk etapta 45 MW gücünde olacak tesisle elektrik tüketiminde yılda 100 milyon liralık kazanç sağlanması bekleniyor. Güneş enerjisi santrali yatırımının başlamasının ardından rüzgâr enerji santrali proje çalışmaları da hızlandırılacak. Büyükşehir Belediyesi, bundan da yılda 30 milyon lira kazanç sağlamayı hedefliyor.

Exit mobile version