Dolar 34,1828
Euro 37,0382
Altın 2.971,90
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Süleymaniye’de Terörist Avı: MİT 3 PKK’lıyı Hava Operasyonuyla Vurdu

Süleymaniye’de Terörist Avı: MİT 3 PKK’lıyı Hava Operasyonuyla Vurdu
24 Temmuz 2024 11:31

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK terör örgütünün sözde Süleymaniye sorumlusunu ve beraberindeki iki teröristi etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, “Tolhildan” kod adlı Ömer Fırat ile birlikte İran uyruklu “Raman Renas” kod adlı İrfan Zendi ve “Cengaver Mikayil” kod adlı Hidayet Resuli’nin, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye bölgesinde bulundukları tespit edildi.

MİT tarafından gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda, Ömer Fırat ve iki teröristi etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine yönelik Türkiye’nin kararlı mücadelesinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki operasyonları sonucunda, PKK/KCK mensuplarının, örgüt için güvenli bir bölge olarak gördükleri Süleymaniye’ye çekildiği belirtildi. Bu operasyon, Süleymaniye kırsalının artık terör örgütü için güvenli bir bölge olarak değerlendirilemeyeceğini gösterdi.

Operasyon, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir aşama olarak kabul edilirken, Süleymaniye bölgesinin terör örgütlerinin faaliyet alanı olarak kullanılmasının engellenmesi hedefleniyor.

Yetkililer, bu tür operasyonların terör örgütlerinin hareket kabiliyetini kısıtlayarak, bölgedeki güvenliği artırmayı amaçladığını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.