Site icon Life Haber Ajansı

TOGG Tip Onay Belgesini Aldı

togg tip Life Haber Ajansı

Türkiye’nin Otomobili Togg; elektrikli araçların batarya ve araç güvenlik, elektromanyetik uyumluluk, araç menzil, fren, önden ve yandan çarpma, yaya koruma ve manevra gibi onlarca teknik test ve kontrollerden başarıyla geçti. Togg’un üretimin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme süreci tamamlandı. Türkiye’de sıfırdan üretilen bir otomobilin İlk kez alabildiği belgeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

TOGG, SERİ ÜRETİM ÖNCESİ AB MEVZUATIYLA UYUMLU 41 TESTTEN GEÇTİ

Togg’un geçtiği testlerle ilgili değerlendirmede bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Togg bir otomobilden fazlası, rakipleriyle yarışacak bir araç. Ses yok, çevreye zarar vermiyor, gayet konforlu, ama aynı zamanda güçlü ve teknolojik” dedi.

TEK SEFERDE BAŞARIYLA GEÇTİ

İlk teslimatı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yapılan Türkiye’nin Otomobili Togg’un trafiğe çıkabilmesi için geçmesi gereken onlarca test tamamlandı. Togg yollara çıkmadan önce; elektrikli araçların batarya ve araç güvenlik testleri, elektromanyetik uyumluluk testleri, araç menzil, fren, önden ve yandan çarpma, yaya koruma ve manevra gibi birçok teknik test ve kontrolden başarıyla geçti. Uyumlaştırılmış Avrupa Birliği otomotiv mevzuatı kapsamındaki bütün testleri tamamlayan Togg, elektrikli araçların en önemli testlerinden olan “elektrikli araç güvenlik testinden” de tek seferde geçerek önemli bir başarıya imza attı.

YÖNETMELİK KAPSAMINDA İLK TİP ONAY BELGESİ

Türkiye’nin ulusal uygunluk değerlendirme ve standart hazırlama kuruluşu olan TSE, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirmesi ile Togg’un yurt içindeki testlerini bizzat yaparken, yurt dışı testlerine de iştirak etti. TSE, Togg’un üretiminin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme sürecini de tamamladı. İlk kez Togg’a verilen belgeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi eliyle verdi.

“GÜÇLÜ VE KONFORLU”

Togg’un geçtiği testlerle ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Varank: “Togg bir otomobilden fazlası, rakipleri ile piyasada çok rahat yarışacak. Ses yok, çevreye zarar vermiyor, güçlü, gayet konforlu, ama aynı zamanda teknolojik.” dedi.

TOGG’UN GEÇTİĞİ BAZI TESTLER

Togg’un seri üretimi ve trafiğe çıkışı için başarıyla geçtiği bazı testlerin ismi şöyle;

Exit mobile version