Dolar 33,9924
Euro 37,8627
Altın 2.822,34
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 25°C

Toncoin, Durov’un Gözaltına Alınmasının Ardından %19 Düştü

Toncoin, Durov’un Gözaltına Alınmasının Ardından %19 Düştü
27 Ağustos 2024 10:43

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un geçen hafta Fransa’da gözaltına alınmasının ardından, Telegram’ın kripto parası Toncoin’in değeri yaklaşık %19 düştü. Rus iş dünyası gazetesi Vedomosti’nin haberine göre, bu veri Binance kripto para borsa verilerinden alındı.

Telegram Open Network (TON) blok zinciri, 2018 yılında Durov ve kardeşi Nikolay tarafından duyurulmuştu. Ancak, 2020’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşanan dava nedeniyle proje bırakılmak zorunda kalındı. SEC, Telegram’ı 1.7 milyar dolar toplamakla suçlamıştı.

Yine de, geçen yıl Eylül ayında Durov, TON blok zincirini ve Toncoin kripto parasını tanıttı. Durov, bu paranın Telegram’da işletmeler ve geliştiriciler tarafından düzenli olarak kullanılacağını belirtti.

Durov’un gözaltına alınmasından önce, Toncoin’in değeri 6.79 dolar seviyesindeydi. Ancak 26 Ağustos saat 15:00 Moskova saati itibarıyla, coin’in değeri 5.5 dolara düştü. Ayrıca, TON uluslararası platformlarda en aktif ilk on para biriminden çıkarken, piyasa değeri 17.1 milyar dolardan 14 milyar dolara geriledi.

39 yaşındaki Rus teknoloji girişimcisi, aynı zamanda Fransa, BAE ve Saint Kitts ve Nevis vatandaşıdır. Durov, 24 Ağustos’ta Azerbaycan’dan Paris’e özel jetle geldikten sonra Fransız yetkililer tarafından gözaltına alındı. Medya raporlarına göre, Durov’un Telegram ile ilgili suçlamalarla karşılaşması ve platformun suçlular tarafından kullanılmasını engelleyemediği iddialarıyla suçlanması bekleniyor.

Telegram ise, tüm AB yasalarına ve içerik denetim politikalarına uyduğunu ve Durov’un kötü niyetli kullanıcılar tarafından Telegram’ın kötüye kullanımıyla sorumlu tutulmasını “absürt” olarak nitelendiriyor.

Durov, sürekli olarak yetkililere kullanıcı verisi sağlamayı reddetti ve gözetim “arka kapısı” kurma konusunda yaşadığı baskıyı kamuoyuna açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.