Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 24°C

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri

Müzisyen, Şair, Yazar... İndex Yayınları
11 Ekim 2022 20:25
131

Kültür Yolu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği projelerden birisidir.

“Kültür Yolu”, kültürümüzün şehir/semt merkezli olarak ele alındığı, sanat-zanaat-gastronomi-sohbet-gösteri-eğlence vb. etkinliklerin, mekânların, her yaştan halkın ve ziyaretçilerin buluştuğu rotanın adıdır.

Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin kültürel değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat yoluyla zihinlere aktarmanın yanında şehirlere marka etkinlikler de kazandırmaktadır.

ee Life Haber Ajansı

Kültür Yolu çatı markası altında dönemsel olarak festivaller yapılmaktadır. Belirlenen şehirlerde, seçilen rota/lokasyonlarda farklı sanat türlerinin, yerli ve yabancı farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesi amaçlanmaktadır.

2021’in Ekim ayında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlamış olup, 2022 yılında Ankara’da Başkent Kültür Yolu Festivali’nin eklenmesi ile devam ederek toplamda 150’nin üzerinde mekânda, 10 binin üzerinde sanatçıyı, 2000’den fazla etkinliği sanatseverlerle buluşturmuştur.

2022 Eylül ayı itibarıyla “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” çatısı altına Beyoğlu Kültür Yolu ve Başkent Kültür Yolu’na, Çanakkale’de Troya Kültür Yolu ve Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu ile Konya Mistik Müzik Festivali de dâhil olmuştur. 2022’nin ikinci Kültür Yolu Festivalleri 5 şehirde 15 bine yakın sanatçı ve 3 bine yakın etkinliğe ev sahipliği yapacaktır. Hem düzenlendiği şehirler hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin katılımı ile her geçen yıl daha çok ziyaretçiye ulaşılmaktadır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.