Dolar 33,9908
Euro 37,8453
Altın 2.821,64
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Türkiye’den Küresel Terörle Mücadelede Kritik Adım: 16 Yabancının Varlıkları Donduruldu

Türkiye’den Küresel Terörle Mücadelede Kritik Adım: 16 Yabancının Varlıkları Donduruldu
7 Eylül 2024 11:19

Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerine finansman sağladığı yönünde makul sebeplerin bulunduğu gerekçesiyle yabancı uyruklu 16 kişinin Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi. Bu karar, Cumhurbaşkanlığı kararı olarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanunun “Yabancı devletlerce yapılan talepler” maddesine dayanarak alındı. Bu madde, yabancı ülkeler tarafından yapılan talepler doğrultusunda terörizmin finansmanıyla ilişkili olduğu belirlenen kişilerin mal varlıklarının dondurulmasını öngörüyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, terör örgütlerine finansman sağladığı belirlenen 16 yabancı uyruklu kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından dondurulacak. Bu adım, Türkiye’nin terörizmin finansmanını engellemeye yönelik kararlı tutumunun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kararın arka planında, ilgili kişilerin terör örgütleriyle ilişkili olduğuna dair yeterli makul sebeplerin bulunduğu ifade ediliyor. Bu çerçevede, Türkiye’nin ulusal güvenliğini koruma amacıyla bu tür önlemlerin alındığı vurgulanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, terörizmin finansmanıyla mücadelede uluslararası işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çektiği ve bu tür önlemlerle global terörizme karşı etkili bir strateji geliştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Bu karar, Türkiye’nin terörle mücadele stratejisinin uluslararası düzeydeki etkinliğini artırma çabalarının bir yansıması olarak görülüyor. Yabancı uyruklu kişilerin mal varlıklarının dondurulması, terör örgütlerinin finansal kaynaklarına yönelik ciddi bir darbe olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.