Dolar 32,5691
Euro 35,0413
Altın 2.450,38
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
28°C
Parçalı Bulutlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 30°C

Uluslararası Uyuşturucu Karteli Çökertildi: Argay Operasyonu

Uluslararası Uyuşturucu Karteli Çökertildi: Argay Operasyonu
26 Haziran 2024 08:57

İspanya’da düzenlenen Argay Operasyonu ile uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk, İspanyol ve Fransız polislerinin iş birliğiyle İspanya’da düzenlenen Argay Operasyonu’nun büyük bir başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Operasyon kapsamında, Kırmızı Bülten’le aranan ve Emre Karaca ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu yakalandı.

Yaklaşık dokuz ay süren hazırlıkların ardından 11 Haziran’da başlatılan operasyonda, İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı toplam 42 örgüt üyesi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlara İspanyol Guardia Civil, Fransız ve Türk narkotik polislerinden oluşan 400’den fazla polis katıldı.

Granada, Malaga ve Sevilla’da gerçekleştirilen operasyon ve ev aramalarında, 2 tondan fazla esrar, çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve nakit para ele geçirildi. Europol’ün destek verdiği bu uluslararası operasyonda, İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri omuz omuza çalıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Europol’ün destek verdiği soruşturmada İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri, zehir tacirlerine karşı omuz omuza çalıştı. Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil, uluslararası alanda da organize suç örgütlerine, uyuşturucu kartellerine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimiz müsterih olsun, zehir tacirlerine dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar nefes aldırmayacağız.”

Bu operasyon, Türkiye’nin uluslararası uyuşturucu kartellerine karşı verdiği mücadelenin önemli bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.