Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Uyuşturucu Çetelerinin Ağına Düşen Göçmenler

Uyuşturucu Çetelerinin Ağına Düşen Göçmenler
18 Ekim 2022 16:41
130

Fransa üzerinden Britanya’ya küçük botlarla geçen Arnavut göçmenlerin insan kaçakçılarına ödedikleri parayı çıkarmak için uyuşturucu imalathanelerinde çalıştırıldıkları belgelendi.

Arnavut göçmenler Britanya ve Galler’deki bazı evlerde veya terk edilmiş sanayi tesislerinde kurulan dişi hint keneviri seralarında çalıştırıldıkları öne sürülüyor. Yaklaşık 30 bin göçmenin, Fransa’nın Calais limanı civarından botlarla Manş Denizi’ni geçerek Birleşik Krallık topraklarına ayak bastığı tahmin ediliyor. Bu yılki göçmenler arasındaki en büyük grubu 7 bin Arnavut oluşturuyor.

BBC’ye isim vermeden konuşan Fransız bir yetkili, geleneksel olarak Kürt ve Iraklı insan kaçakçıların faaliyet yürüttüğü rota üzerinde Arnavut çetelerinin daha aktif olmaya başladığını belirterek şöyle dedi:

“Hipotezimize göre suç faaliyetlerinde daha tecrübeliler ve polisten kaçmak için daha iyi organize oluyorlar. Arnavut şebekelerinde ücretlerin daha yüksek olduğunu biliyoruz.”

Dunkerque bölgesindeki Fransız jandarmasını komuta eden General Frantz Tavart 4 Ekim’de BBC’ye yaptığı açıklamada, “Her botta 40 kişi olduğu düşünülünce insan kaçakçılığının çeteler için uyuşturucu kaçakçılığından daha kârlı hale geldiğine dikkat çekti.”

ETİKETLER: ,
Müzisyen, Şair, Yazar... İndex Yayınları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.