Dolar 34,2016
Euro 37,0718
Altın 2.959,23
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Uzaylı Yaşam Kanıtı Yakında Duyurulacak, NASA Bağlantılı Yapımcı Açıklıyor!

Uzaylı Yaşam Kanıtı Yakında Duyurulacak, NASA Bağlantılı Yapımcı Açıklıyor!
14 Ekim 2024 10:01

Bir İngiliz film yapımcısı, bilim insanlarının eski bir radyo sinyalinin uzaylı zekasından geldiğine inanmanın giderek daha yaygın hale geldiğini iddia ediyor. Simon Holland, bir ay içinde “galaksimizde insan dışı zeka”ya dair kanıtların kamuoyuna açıklanacağını öne sürdü.

Holland, Daily Mail ile yaptığı röportajda, NASA destekli bir asteroid izleme projesi için çeşitli belgesellerde çalıştığını belirtti. Beş yıl önce, yeryüzündeki teleskoplar tarafından tespit edilen beş saatlik radyo dalgalarının patlaması üzerine konuştu.

Holland’a göre, sinyal şu anda Oxford Üniversitesi’ndeki bir araştırmacı ekibi tarafından Breakthrough Listen projesi kapsamında yeniden analiz ediliyor. Bu proje, Moskova doğumlu İsrailli fizikçi Yuri Milner tarafından uzaylı zeka arayışına adanmış 100 milyon dolarlık bir girişimdir.

“Sinyali daha ayrıntılı incelemek için bu gecikme yaşanıyor,” diyen Holland, radyo sinyalinin zayıflığı nedeniyle bilim insanlarının “teknik zorluklarla” karşılaştığını belirtti.

2019 yılında, Avustralya teleskopları, güneş sistemimize en yakın yıldız olan Proxima Centauri sistemini gözlemlerken “garip bir sinyal” tespit etti. Breakthrough Listen Candidate-1 (BLC-1) olarak adlandırılan bu gizemli sinyal, başlangıçta başka bir gezegenden geldiği düşünülerek yaşam belirtisi olabileceği umulmuştu.

2021 yılında Berkeley araştırmacıları, sinyalin “kesinlikle uzaylı olmadığını” ve “iki farklı yeryüzü vericisinden gelen karışım” nedeniyle “yanlış pozitif” olduğunu öne sürdü.

Ancak Holland, Breakthrough Listen’dan bir kaynağa atıfta bulunarak, sinyalin gerçekten de gelişmiş bir uzaylı türünden geldiğine dair yeni ve güçlü kanıtların toplandığını belirtti. Eski film yapımcısı olan bilim eğitmeni, bu teorinin “kıdemli bir AB radyo teleskop yöneticisi” tarafından da desteklendiğini söyledi. Oxford ekibi, sinyali analiz ettiklerini onayladı, ancak nedenini açıklamadı.

Holland, “Galaksimizde insan dışı bir uzaylı zekası bulduk,” dedi ve “insanlar bunun farkında değil” diye ekledi. “Emekli BBC film editörü” olarak kendisini tanımlayan Holland’ın “Profesör Simon” adında bir YouTube şovu var ve Breakthrough Listen’in bulgularını duyurmak için acele ettiğine inanıyor. Bu, 2022’de uzaylı sinyali keşfettiği iddia edilen Çinli araştırmacıları geçmek için yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.