Dolar 32,8221
Euro 35,1421
Altın 2.449,46
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Açık
Samsun
28°C
Açık
Pts 28°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 27°C

Van’da “Bozdoğan-41” Operasyonu: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Van’da “Bozdoğan-41” Operasyonu: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
6 Haziran 2024 20:53

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van ili Başkale kırsalında Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen “Bozdoğan-41” operasyonunda, biri sözde sorumlu düzeyde olmak üzere 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Van İl Jandarma Komutanlığı’nın istihbarat çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen operasyona J-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destek verdi. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando unsurlarının katıldığı operasyonda, 3 BTÖ mensubu terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonun Ayrıntıları:

Operasyon, Van ili Başkale kırsalında gerçekleştirildi.
Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri, bölgedeki sözde sorumlu düzeyde olan Demhat Şero Welat (İlyas Ayaz).
Diğer iki teröristin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.
Operasyonda, J-SİHA ve ATAK Taarruz Helikopterleri kullanıldı.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı da operasyona destek verdi.
Operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla, bölgedeki terörist faaliyetlere büyük bir darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyona katılan kahraman jandarmaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakan Yerlikaya, “Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız sürecek.” dedi. Bu operasyon, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki azim ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle, ülkemizin huzuru ve güvenliği için çalışmalar devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.