Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 22°C

“Verimliliği ve Kaliteyi Artırmaya Yönelik Çalışmalara Odaklanmalıyız”

“Verimliliği ve Kaliteyi Artırmaya Yönelik Çalışmalara Odaklanmalıyız”
17 Ekim 2022 21:13
121

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, uluslararası konjonktürü doğru değerlendirirken gelecek on yılların projeksiyonunu yapmak mecburiyetinde olduklarını belirterek “Verimliliği ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalara odaklanmalıyız” dedi.

Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilgilendirme ve İstişare Toplantılarının Karadeniz Bölgesi’ndeki ayağında, Bakanlık personeline çevrimiçi seslenen Bakan Kirişci, iklim değişikliği, pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi küresel sorunlara bağlı olarak tarımsal üretim zincirinde ortaya çıkan aksamaların, birçok ülkeyi derinden etkilediğini anımsattı.

Bugüne kadar aldıkları tedbirlerle muhtemel zararların önüne geçmeyi başardıklarını belirten Kirişci, “Bugün ülkemizde stratejik ürünlerde hiçbir sıkıntımız yoktur. Çok şükür bereketli bir hasat sezonu geçiriyoruz. Ülkemizde gıdaya erişimde bir sıkıntı yaşanmıyorsa, bu, eli öpülesi çiftçimizin fedakârlığı ve aldığımız tedbirler sayesindedir.” ifadelerini kullandı.

Kirişci, uluslararası konjonktürü doğru değerlendirirken gelecek on yılların projeksiyonunu yapmak mecburiyetinde olduklarını dile getirerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Stratejik ürünler başta olmak üzere, tarımsal üretimin her aşamasında, üreticimizin yanında olmalıyız. Verimliliği ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalara odaklanmalıyız. Stratejik önceliğe sahip ürünlerde gıda güvenliği milli bir meseledir. Gıda güvenliğinin tedarik ve ekonomik erişim olmak üzere iki temel ayağı bulunmaktadır.”

Vizyonlarını belirlerken “Kent Tarımını” özellikle gündemlerine aldıklarını bildiren Kirişci, “Yerel ekonomiyi kalkındırmak, gıda güvenliğini sağlamak, ürünlerin yetiştirildiği yerde tüketilerek taze ve ucuz gıdaya erişimi kolaylaştırmak, kadınlarımızın, gençlerimizin ve hatta emeklilerimizin istihdamının sağlanması ve karbon ayak izinin azaltılması için kent tarımını teşvik ediyor ve destekliyoruz.” diye konuştu.

Kirişci, Karadeniz Bölgesi’nin, bitkisel üretimde olduğu kadar hayvancılıkta da ülke tarımına katkı sunduğuna işaret ederek “Sözleşmeli Besicilik” uygulamasının önemini vurguladı.

Dijital çözümleri tarımsal üretime uyarlamak ve ekolojik zenginliği ekonomik zenginliğe dönüştürmenin öncelikli hedefleri olduğunu bildiren Kirişci, Türkiye’de bir ilk olan tarım sigortalarının yaygınlaştırılmasına da önem verdiklerini vurguladı.

Bakanlık personelinden üretmek isteyen tüm vatandaşların işlerini kolaylaştırmalarını isteyen Kirişci, “Üreticilerimizin sorunlarına derman olmak için inisiyatif alın. Sorunlarını en kısa sürede çözün” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.