Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Washington Terörizmin Yanında – Moskova

Washington Terörizmin Yanında – Moskova
24 Haziran 2024 12:15

Rus elçi Anatoly Antonov, Ukrayna’nın ABD’nin katılımı olmadan Kırım’a ölümcül bir saldırı düzenleyemeyeceğini söyledi…

Moskova’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD’nin Ukrayna’nın Rus sivillere karşı “terörist saldırılar” düzenlemesine yardım ettiğini söyledi. Kiev, Pazar günü Rusya’nın Sivastopol şehrine saldırmak için ABD tarafından sağlanan misket bombası başlıklı ATACMS füzelerini kullandı ve en az dört kişinin ölümüne, aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu 150’den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, füzelerden dördü hava savunma sistemleri tarafından engellenirken, beşinci füze rotasından saparak Karadeniz’deki işlek bir plajın üzerinde misket bombası başlığını patlattı.

Antonov, Washington’un ölümcül saldırıya tepki vermemesini yorumlaması istenen gazetecilere, Ukrayna saldırısının kasıtlı olarak sahilde maksimum insan yoğunluğunun olduğu bir zamanda gerçekleştirildiğini söyledi.

“Yönetim Kiev rejiminin suçlarını açıkça desteklemektedir. Uluslararası terörizmin yanında yer aldı ve Bandera’nın yandaşlarının sivillere yönelik saldırılarına göz yumdu” dedi.

“Washington’daki politika yapıcılar için ATACMS füzelerindeki misket bombalarının Amerikalı uzmanların katılımı ve ABD istihbaratının desteği olmadan fırlatılamayacağı açıktır. Düşman insansız hava araçlarının neredeyse her gün Karadeniz üzerinde tur atması tesadüf değil” diye ekledi.

“Tüm bunlar Amerika’nın sözde insani dış politikasının Ukrayna krizinin kanlı bataklığında öldüğünü gösteriyor.”

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın “önceden planlanmış terörist füze saldırısının” sorumluluğunu Washington’a yükledi ve Washington’u Kiev’e ATACMS füzeleri tedarik etmek ve Rus hedefleri hakkında istihbarat ve keşif verileri sağlamakla suçladı.

Sivastopol Valisi Mikhail Razvozhaev’e göre füze saldırısında ikisi çocuk en az dört kişi hayatını kaybetti. Pazar akşamı itibariyle yaralı sayısı 151’e yükselmişti. Sağlık Bakanlığı’ndan bir uzman ekip yaralılara yardım etmek üzere kente gönderildi. Bomba imha ekipleri sahilde ATACMS misket savaş başlığına ait olası patlamamış mühimmat taraması yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.