Dolar 32,3944
Euro 34,8013
Altın 2.439,42
BİST 10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

1 Milyon Çocuğun Dehşet Gecesi

1 Milyon Çocuğun Dehşet Gecesi
29 Ekim 2023 22:34
1.106

İsrail, hava saldırılarından sonra Gazze’ye yönelik kara operasyonlarını da arttırdı. Gazze’nin iletişimini kesen İsrail, yüzlerce binayı yerle bir etti, çok sayıda can kaybı var.

İsrail ordusu, önceki gece dünya ile iletişimini kestiği Gazze’yi yoğun bombardımana tuttu. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail güçleri Gazze’nin kuzeyini topçu ateşiyle vurdu. İsrail’e ait savaş uçakları, Eş-Şati ve Nuseyrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve Gazze’nin doğusundaki bölgelerde konutları havadan hedef aldı.

AMBULANSLAR ULAŞAMIYOR
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), iletişimin kesilmesinin kitlesel zulümlere kılıf hazırlama riski taşıdığını bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus “Karartma, ambulansların yaralılara ulaşmasını da imkânsız hale getiriyor” dedi. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russel de Gazze’deki meslektaşlarıyla irtibatlarını kaybettiklerini belirterek “Gazze’deki bir milyon çocuğun tarifsiz bir dehşet gecesi daha yaşayacak olmaları konusunda son derece endişeliyim” ifadesini kullandı. İsrail dün yine Gazze’nin kuzeyinin boşaltılması çağrısını yaptı.

İSRAİL: SAVAŞTA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİK
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, dün yaptığı açıklamada, “Bu savaşın aşamaları var ve yeni bir aşamaya geçtik” şeklinde konuştu. İsrail birliklerinin Gazze’de kara operasyonlarına devam ettiklerini belirten Halevi, “Savaşın amacı karadan girişi gerektirir” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam edeceğini belirterek “Operasyon uzun ve zorlu olacak. Biz buna hazırız” dedi. Netanyahu, “Hedefimiz, Hamas’ın askeri ve idari birliklerini yok etmek ve rehineleri evlerine geri getirmektir” ifadesini kullandı.

SAVAŞ GÜNLÜĞÜ

1 5 Life Haber Ajansı

CAN KAYBI: 7700’Ü AŞTI
Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de sağlık bakanlığı, dün itibariyle 7 Ekim’den bu yana İsrail’in süren saldırılarında can kaybının 3.195’ i çocuk olmak üzere 7.703 olduğunu açıkladı.

İSRAİL’E ESİR TAKASI ÖNERİSİ
Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze’deki tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılmasının şartının, İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinli mahkûmların serbest bırakılması olduğunu söyledi. Ubeyde, “Düşman bu sorunu çözmek isterse biz hazırız” dedi.

2 5 Life Haber Ajansı

NEW YORK’TA YAHUDİ EYLEMCİLER TUTUKLANDI
ABD’nin New York kentinde Grant Central tren istasyonunda İsrail’in Gazze saldırılarının durması için eylem yapan Yahudi aktivistlere polis müdahale etti. En az 200 kişi tutuklandı. Üzerlerinde “Benim adıma olmaz”, “Ateşkes şimdi” yazan siyah tişörtler giymiş gençler plastik kelepçelerle götürüldü.

BM’DEN ‘ACİL ATEŞKES’ ÇAĞRISI
BM Genel Kurulu, ağır İsrail bombardımanının sürdüğü Gazze’de “acil insani ateşkes” çağrısında bulundu. İsrail ve ABD tarafından Hamas’tan söz etmediği için eleştirilen bağlayıcı olmayan karar tasarısı, BM üyelerinden 120 lehte, 14 aleyhte ve 45 çekimser oy aldı. İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan BM’nin artık “bir gram bile meşruiyeti” kalmadığını söyledi.

ELON MUSK 1 Life Haber Ajansı

İSRAİL İLETİŞİMİ KESTİ HAVADAN KARADAN SALDIRIYOR
İSRAİL’in Gazze Şeridi’ne interneti kesmesinin ardından Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk, Ortadoğu’da birçok bölgeye internet sağlayan Starlink uydularının Gazze’de uluslararası tanınmışlığı olan yardım kuruluşları için aktif hale getirileceğini açıkladı. Starlink, Rusya’ya karşı Ukrayna’da da devreye girmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.