Dolar 32,3397
Euro 35,1106
Altın 2.239,71
BİST 8.884,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 13°C

100 Bin İmza Süreci Devam Ediyor

100 Bin İmza Süreci Devam Ediyor
24 Mart 2023 21:15
154

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim mesaisinde bir gün daha geride kaldı. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katıldı, genişleyen ittifakın protokolü YSK’ya sunuldu. 100 bin imza toplaması gereken cumhurbaşkanı adayları için ise süreç 27 Mart akşamına kadar devam ediyor.
Seçmenler tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen kişilerin imza süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayları için hedef 5 günde 100’er bin imza.

Adayların topladığı imzalar, Yüksek Seçim Kurulu’ndaki (YSK) çevrim içi sistemden anbean takip ediliyor.

En çok imzayı Muharrem İnce topladı

İmza toplama sürecinin üçüncü günü sonunda en çok imzayı 80 bine yaklaşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce topladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise 69 bin ile en çok imza toplayan ikinci adaydı. Ancak Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılma kararının ardından Erbakan adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Fatih Erbakan’ı, 39 bin imza ile Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan izledi.

Adaylar, 27 Mart akşamına kadar 100 bin imzaya ulaşmaya çalışacak.

Kesin liste 31 Mart’ta yayımlanacak

Fatih Erbakan’ın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı adayı sayısı 11’den 10’a düştü. Ancak, resmi liste henüz yayımlanmadığı için aday sayısı 11 olarak ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi ise 31 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanacak. Böylece devletin zirvesindeki makam için propaganda dönemi başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.