Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 19°C

Kılıçdaroğlu ve Özdağ Ortak Basın Açıklaması

Kılıçdaroğlu ve Özdağ Ortak Basın Açıklaması
19 Mayıs 2023 21:39
1.588

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Özdağ, görüşmeye ilişkin yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğlu- Efendim Sayın Genel Başkan ve arkadaşları lütfedip kabul ettiler. Kendileriyle gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda ben Sayın Genel Başkana Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi, anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi aktardım. Bazı sorular da sordu Sayın Genel Başkan, olabildiğince ayrıntılı şekilde Sayın Başkanı bilgilendirdim.

Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan, arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla Sayın Genel Başkana aktardık.

Teşekkür ederim Sayın Genel Başkan.

Ümit Özdağ- Sayın Genel Başkan çok teşekkür ediyorum.

Biz de Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına ve heyete teşekkür ediyoruz ziyareti için. Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. Tabi Ata İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin Genel Başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık. Sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız.

Ben de tekrar Sayın Genel Başkana ziyareti için teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.