Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

2024 ‘Daha da Çılgın’ Olacak – Elon Musk

2024 ‘Daha da Çılgın’ Olacak – Elon Musk
2 Ocak 2024 22:17
1.173

Milyarderin yeni yıl öngörüsü Ukrayna’daki çatışmaların ortasında ve ABD’deki çekişmeli seçimler öncesinde geldi…

SpaceX CEO’su Elon Musk, 2024 yılının önceki dört yıldan “daha da çılgın” olacağını öngördü. Musk, “normal bir yıl” dileyen bir takipçisine yanıt veriyordu.

‘Wall Street Silver’ olarak bilinen anonim bir uzman yılbaşı gecesi attığı tweet’te “2024’te normal bir yıl geçirebilir miyiz?” diye sordu. “Dört yıllık çılgınlıktan sonra bunu hak etmiyor muyuz?”

Musk Pazartesi günü “2024 daha da çılgın olacak, benim tahminim bu,” diye yanıt verdi.

Musk gerçekleşebilecek herhangi bir “çılgın” olay öngörmedi, ancak milyarder bir dizi takip tweetinde yapay zekanın gelişim hızına, Covid-19’a karşı toplu aşılamadan sonra gençler arasında artan ölüm oranlarına, ABD’ye rekor düzeyde yasadışı göçe ve Güney Afrikalı başkan adayı Julius Malema’nın beyaz karşıtı söylemlerine dikkat çekti.

Musk, 2023 yılında Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın Rusya ve ABD arasında nükleer bir savaşa dönüşebileceği konusunda defalarca uyarıda bulundu. Milyarder, Ukrayna’ya SpaceX’in Starlink internet hizmetine ücretsiz erişim sağlıyordu, ancak Kiev’in Starlink’i Rus savaş gemilerine insansız hava araçlarını yönlendirmek için kullanmasından korktuğu için Kırım civarında bu hizmeti etkinleştirmeyi reddetti. Eylül ayında yaptığı açıklamada, bunun şirketini “büyük bir savaş ve çatışmanın tırmanması eylemine açıkça suç ortağı” yapacağını söyledi.

Musk’ın paylaşımının altına yapılan yüzlerce yorum, bu yılki “çılgınlıkların” çoğunun ABD’deki 2024 başkanlık seçimleri etrafında yoğunlaşacağını öne sürdü. Musk yarışta bir adayı desteklemedi, ancak Kasım ayında bir izleyiciye “[Başkan Joe] Biden’a oy vermeyeceğini” söyledi.

Daha önce Florida Valisi Ron DeSantis’i desteklediğini ifade eden ve Vivek Ramaswamy’yi “gelecek vaat eden bir aday” olarak tanımlayan Musk, Biden’ı desteklemeyi reddetmesinin otomatik olarak Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a oy vereceği anlamına gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.