Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C

Hizbullah İletişim Sorumlusunun Ölümü – IDF

Hizbullah İletişim Sorumlusunun Ölümü – IDF
5 Ekim 2024 10:55

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), üst düzey Hizbullah üyesi Mohammad Rashid Sakafi’nin Lübnan’da bir hava saldırısında öldüğünü duyurdu.

IDF, Sakafi’nin Perşembe günü Beyrut’ta “kesin, istihbarat temelli bir saldırıda” öldüğünü belirtti. Sakafi’nin 2000 yılından beri Hizbullah’ın iletişim şefi olduğu vurgulandı.

İsrail ordusu, Sakafi’nin “Hizbullah’ın tüm birimleri arasında iletişim yeteneklerini geliştirmek için önemli çabalar harcadığını” ifade etti. Hizbullah ise bu iddialara ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.
Son aylarda IDF, uzun süreli lideri Hassan Nasrallah da dahil olmak üzere birkaç yüksek rütbeli Hizbullah üyesini öldürdü. Nasrallah, 27 Eylül’de öldürülmüştü.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Cuma günü İsrail’in kuzeyindeki 36. Tümen’in karargahında yaptığı ziyarette, ordunun Hizbullah için “daha fazla sürpriz” planladığını söyledi.

Eylül ayı sonlarında İsrail, Lübnan’a yönelik hava saldırılarını artırdı ve Hizbullah’dan gelen sık roket saldırılarına yanıt olarak sınır ötesi baskınlar düzenledi. Lübnan sağlık otoritelerine göre, bu bombardıman kampanyasında 2,000’den fazla kişi hayatını kaybetti ve 1.2 milyondan fazla insan yerinden edildi.

Yaklaşık 70,000 İsrailli, daha önce Hizbullah saldırıları nedeniyle ülkenin kuzeyinden kaçmak zorunda kaldı. IDF, devam eden operasyonun militanları sınırdan uzaklaştırmayı ve mültecilerin geri dönüşü için bölgeyi güvenli hale getirmeyi hedeflediğini belirtti. Ancak Hizbullah, IDF’nin Gazze’deki Hamas ile savaşını sonlandırana kadar İsrail’e roket ateşi açmaya devam edeceğini taahhüt etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.