Dolar 32,4270
Euro 34,6854
Altın 2.428,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

ABD’li Eski Milyarder 11 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı…

ABD’li Eski Milyarder 11 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı…
19 Kasım 2022 22:53
145

Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes da 400 milyon dolar para cezası ödemek zorunda kalacak…

Hızlı ve düşük maliyetli kan testleri sunan ABD’li girişim Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes, dolandırıcılıktan suçlu bulundu ve Cuma günü 11 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme belgelerine atıfta bulunan basında çıkan haberlere göre, California, San Jose’deki bir mahkeme Holmes’u, şirketinin kan testi teknolojisinin varsayılan etkinliği konusunda yatırımcıları kandırdığı iddia edildikten sonra üç dolandırıcılık ve bir komplodan suçlu buldu. Holmes ayrıca 400 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Yargıç cezayı verirken, “Bu, heyecan verici bir girişimin büyük beklentilerle ilerleyip gerçek dışı beyanlar, açık kibir ve yalanlarla boşa çıktığı bir dolandırıcılık davasıdır.” dedi.

Holmes, anında kan testi cihazları üreten Theranos’u 2003 yılında kurdu. Teknoloji popüler hale geldi ve 2015’te Theranos’un piyasa değeri yaklaşık 9 milyar dolara yükseldi. Holmes, Forbes’un servetini 4,5 milyar dolar olarak tahmin etmesiyle dünyanın en genç kadın milyarderi oldu.

Ancak girişimin lansmanından kısa bir süre sonra hastalar Theranos cihazlarındaki hatalardan şikayet etmeye başladı ve 2015’te şirketteki dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin raporlar medyada yer almaya başladı ve muhbirler şirketi yatırımcıları ve müşterileri Theranos’un yetenekleri konusunda aldatmakla suçladı. teknoloji. Skandalın ardından Theranos, 2018’de kapanmak zorunda kaldı.

Raporlara göre, savcılar başlangıçta Holmes’un 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını ve 800 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını istedi. Avukatları cezanın 18 aya indirilmesini istedi.

Şu anda bir çocuk beklediği için cezasını gelecek yıl nisan ayında çekmeye başlayacak. Holmes’un avukatlarının şimdi temyize gitmesi ve yargıçtan temyiz süresi boyunca kefaletle serbest kalmasına izin vermesini istemesi bekleniyor.

Forbes artık Holmes’un varlıklarının değerini 0 $ olarak tahmin ediyor.

Theranos’un eski operasyon şefi Ramesh ‘Sunny’ Balwani de bu yılın başlarında adli dolandırıcılık suçlamalarından suçlu bulundu. Cezasının gelecek ay için belirlendiği bildiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.