Dolar 32,4549
Euro 34,7484
Altın 2.421,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Kraliyet Yardımcısı Irkçılık Tartışmasının Ortasında İstifa Etti

Kraliyet Yardımcısı Irkçılık Tartışmasının Ortasında İstifa Etti
3 Aralık 2022 19:52
130

Leydi Susan Hussey, Ngozi Fulani’ye sordu: “Gerçekten nereden geliyorsun?”

Kraliçe II. Elizabeth’in uzun süredir yardımcısı olan Leydi Susan Hussey, siyahi kadınlara yönelik bir hayır kurumunun CEO’sunu sözde ırkçı sözlerle gücendirdikten sonra saraydaki görevlerinden istifa etti. Buckingham Sarayı, CEO’nun uyruğu hakkındaki yorumlarını “kabul edilemez ve son derece üzücü” olarak nitelendirdi.

Ngozi Fulani Çarşamba günü, bir “Lady SH” nin önceki gün bir saray etkinliğinde kendisine yaklaştığını, saçlarına dokunduğunu ve ona “nerelisin?” İngiltere’de doğan ancak Afrika ve Karayip kökenli olan Fulani, İngiliz olduğunu söyledi ve Hussey’in iddiaya göre “hayır ama gerçekte nerelisin, halkın nereden geliyor?”

83 yaşındaki Hussey, merhum Kraliçe II. Elizabeth’in yakın bir sırdaşıydı ve eylülde kraliçenin ölümünden sonra Kral Charles tarafından ‘Evin Leydisi’ olarak atanmıştı.

Hussey, 1960 yılından beri kraliyet ailesine hizmet etmesine rağmen Çarşamba günü istifa etti. Prens William’ın bir sözcüsü istifasının “doğru” olduğunu söylerken, Buckingham Sarayı onun yorumlarını “kabul edilemez ve çok üzücü” olarak nitelendirerek özürlerini Fulani’ye iletti.

Fulani, olayın ardından İngiliz televizyonunda ve yazılı basında kapsamlı bir şekilde yer aldı ve kraliyet ailesini “kurumsal ırkçılığı” sürdürmekle suçladı , Hussey ile karşılaşmasını “travmatik” olarak nitelendirdi ve “ırkçılık karşıtlığı” dediği şeyi önerdi.

Bir saray kaynağı The Independent’a Fulani ile “çalışacağını” ve “şahsen özür dileyeceğini” söylerken, Hussey medyada bazı savunucular buldu. Seyirci köşe yazarı Petronella Wyatt, tüm skandalı Hussey’in yaşına ve farklı sosyal normların olduğu bir çağda büyüdüğü gerçeğine bağlarken, Reform Partisi’nin kurucusu Nigel Farage , Fulani’yi en başından beri bunu planlayan kraliyet karşıtı, İngiliz karşıtı Marksist olarak nitelendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.