Dolar 32,4245
Euro 34,7360
Altın 2.434,17
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Peter Schiff Kripto Neslinin Tükenmesi Konusunda Uyardı

Peter Schiff Kripto Neslinin Tükenmesi Konusunda Uyardı
3 Ocak 2023 19:00
130

Korkunç tahmin, dijital paralardaki geniş bir düşüşün ortasında geliyor…

Önde gelen kripto şüphecisi Peter Schiff, kripto para birimlerinin hiçbir değeri olmadığını ve yatırımcıların dijital varlıklarını değersiz hale gelmeden önce satmaları gerektiğini öne sürdü.

Ekonomistler, FTX borsasının çöküşünden sonra dijital paraların değerindeki büyük düşüşün ortasında sözde bir “kripto kışı” konusunda alarm verirken, Schiff bunun durumu açıklamak için doğru bir terim olmadığı konusunda ısrar ediyor.

“Bu bir #kripto kışı değil. Bu da baharın geldiğini gösteriyor. Euro Pacific Capital’in CEO’su ve baş küresel stratejisti Twitter’da , bu aynı zamanda bir kripto buzul çağı değil, o bile birkaç milyon yıl sonra sona erdi. “Bu kripto yok oluşu.”

Kıdemli borsacı ve altın meraklısı ayrıca külçenin “yeni bir varlığa dayalı kripto para birimi türüne liderlik etmek için yeniden yükseleceğini” belirtti.

Schiff, Bitcoin’in patlayacak büyük bir spekülatif balon olduğunu ve şimdi onu satın alan insanların değersiz bir varlıkla kalacağını savunarak kripto para birimlerini sık sık eleştiriyor. Şubat ayında, en iyi kripto para birimlerinin yıl sonundan önce tüm değerlerini kaybedebileceği konusunda uyardı.

Bitcoin, 2021’de token başına 50.000 $’a ulaştığında Schiff, “100.000 $’a kadar geçici bir hareket mümkün olsa da, sıfıra doğru kalıcı bir hareketin kaçınılmaz olduğunu” söyledi.

Bitcoin, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 69.000 $’a ulaştığından beri yaklaşık %75 düştü ve tüm kripto para piyasasının değerinden 2 trilyon dolardan fazla silindi. Geçen ay dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in çöküşü, sektörde dalgalanmalar yaratmaya devam ediyor. Cuma günü, Bitcoin madeni para başına 16.719 dolardan işlem görüyordu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.