Site icon Life Haber Ajansı

ABD Askerleri Rusya Sınırına Konuşlandırıldı

ABD ASKER 1 Life Haber Ajansı

Estonya savunma bakanlığı, NATO’nun ülkedeki varlığının bir parçası olarak bir Amerikan piyade bölüğünün geldiğini duyurdu.

Baltık ülkesinin savunma bakanlığından yapılan açıklamada, bir ABD piyade bölüğünün NATO’nun askeri ittifakın doğu sınırındaki caydırıcılığını artırma çabalarının bir parçası olarak bu hafta Estonya’ya geldiğini açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde Cuma günü yayınlanan bir bildiride, ABD askerlerinin Voru kasabasındaki Taara üssünde konuşlandırıldığı belirtildi. Başlıca görevlerinden biri, Estonya askeri personelini eğitmek ve iki ordunun birlikte çalışabilirliğini geliştirmek.

Estonya Savunma Kuvvetleri 2. Piyade Tugayı komutanı Albay Mati Tikerpuu, ABD askerlerinin gelişiyle ilgili olarak “müttefiklerimizi tugay düzeyinde entegre etmeyi ve ek bir manevra birimi kazanmayı beklediğini söyledi. ”

ABD 1. Piyade Tümeni Topçu Komutanı Albay Richard Ikena, Amerikan birliklerinin ” Estonya’da olmaktan heyecan duyduklarını ve Müttefiklerimizin yanında omuz omuza çalışmayı dört gözle beklediklerini” söyledi.

Açıklamada, Washington’un ayrıca ilgili komuta ve kontrol ekipmanı ve sistemleriyle birlikte bir HIMARS müfrezesini Estonya’ya konuşlandırmasının beklendiği de eklendi. Savunma Bakanı Hanno Pevkur, bunun Estonya birliklerinin 2025 yılına kadar kendi HIMARS birimlerini teslim almadan önce çoklu fırlatma roket sistemlerini çalıştırmayı öğrenmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Bakanlık, ABD askerlerinin gelişinin Washington ve Tallinn’in “ortak değer ve çıkarlarının kanıtı olacağını ve iki ülke arasındaki mükemmel savunma ve güvenlik ilişkilerinin gösterilmesine hizmet edeceğini” söyledi.

Tallinn’deki askeri yetkililer, ülkedeki NATO varlığının artırılması ihtiyacını Avrupa’da kötüleşen güvenlik ortamına ve Rusya’nın Ukrayna’daki sebepsiz saldırganlığına bağlıyor.

Buna karşılık Moskova, ittifakın güçlerinin sınırlarına yığılmasını ve Ukrayna’ya silah akıtılmasını defalarca kınadı ve bunun sonucu değiştirmeden sadece çatışmayı uzatacağını söyledi.

Exit mobile version