Dolar 32,5710
Euro 35,0102
Altın 2.428,15
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

ABD, Çin Teknoloji İthalatını Yasakladı

ABD, Çin Teknoloji İthalatını Yasakladı
27 Kasım 2022 00:57
130

ABD, ulusal güvenliğe yönelik ‘risk’ nedeniyle Çin teknoloji ithalatını yasakladı

Kısıtlamalar, telekom devleri Huawei ve ZTE’nin yanı sıra diğer birkaç firmayı da hedefliyor.

Washington, Çin’in en büyük üreticilerinin yeni telekomünikasyon ekipmanlarının ithalatını ve satışını ABD ulusal güvenliğine yönelik “ kabul edilemez bir risk ” teşkil ettikleri iddiasıyla yasakladı.

ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) Cuma günü yapılan açıklamaya göre , yasak Çin’in telekom devleri Huawei ve ZTE, gözetim ekipmanı üreticisi Dahua Technology, video gözetim şirketi Hangzhou Hikvision Digital Technology, telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Hytera Communications tarafından üretilen teknoloji ürünlerini hedefliyor. yanı sıra bağlı ortaklıkları ve iştirakleri.

“ FCC, güvenilir olmayan iletişim ekipmanlarının sınırlarımız içinde kullanılmasına izin verilmemesini sağlayarak ulusal güvenliğimizi korumaya kararlıdır ve biz burada bu çalışmaya devam ediyoruz. FCC Başkanı Jessica Rosenworcel yaptığı açıklamada, ” Bu yeni kurallar, Amerikan halkını telekomünikasyonu içeren ulusal güvenlik tehditlerinden korumak için devam eden eylemlerimizin önemli bir parçası ” dedi.

Ajans, yeni düzenlemenin ekipman ithalatı ve satışının gelecekteki onayları için geçerli olduğunu kaydetti. Ancak, daha önce verilen onayları iptal edebileceğini de belirtti.

Beş Çinli şirketin tamamı , ABD pazarına erişimlerini kısıtlamak amacıyla bu yılın Mart ayında FCC’nin sözde “ kapsanan listesine ” eklendi. FCC, o sırada firmaların Pekin tarafından ABD vatandaşlarını gözetlemek için kullanılabileceğini söyledi.

Huawei şimdiye kadar yasak hakkında yorum yapmayı reddederken ZTE, Dahua, Hytera ve Washington’daki Çin büyükelçiliği medyanın yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Ancak bu yılın başlarında, Çin büyükelçiliği FCC’yi ” devlet gücünü kötüye kullanmakla ” ve Çinli telekom şirketlerine ” kötü niyetle saldırmakla ” suçladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.