Dolar 32,3786
Euro 34,7155
Altın 2.428,38
BİST 9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

ABD Donanmasına Ait Savaş Gemisi İnsansız Hava Araçlarının Saldırısına Uğradı

ABD Donanmasına Ait Savaş Gemisi İnsansız Hava Araçlarının Saldırısına Uğradı
17 Aralık 2023 23:04
1.252

USS Carney, Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılan 14 İHA’dan oluşan bir dalgayı düşürdü…

İsrail’in Hamas’la savaşı sırasında Kızıldeniz’de görev yapan ABD Donanmasına ait bir destroyer, Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatıldığı iddia edilen 14 saldırı dronunu düşürdü.

ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, insansız hava araçlarının tek yönlü saldırı dronları olduğunun değerlendirildiği ve güdümlü füze destroyeri USS Carney tarafından Cumartesi sabahı vurulduğu belirtildi. Açıklamaya göre bölgedeki gemilerde herhangi bir hasar meydana gelmedi ve bildirilen herhangi bir yaralanma olmadı.

USS Carney, İsrail-Hamas çatışmasının başladığı 7 Ekim’den bu yana bu tür birkaç saldırıya karşı savunma yaptı ve Pentagon’un Husilere ait olduğunu tespit ettiği füze ve insansız hava araçlarını imha etti. CENTCOM ayrıca saldırıların “tamamen İran tarafından gerçekleştirildiğini” de iddia etti. Bu ay içinde Kızıldeniz’de birkaç ticari gemi füzelerle vuruldu.

Artan saldırılar, aralarında Maersk’in de bulunduğu bazı büyük denizcilik şirketlerini bölgeden uzak durmaya sevk etti. Mediterranean Shipping Company (MSC), MSC Palatium III konteyner gemisinin Cuma günü Kızıldeniz’de saldırıya uğramasının ardından Cumartesi günü gemilerinin Süveyş Kanalı’ndan geçiş yapmayı bırakacağını duyurdu. MSC Palatium III yangın hasarı gördü ve hizmet dışı bırakıldı, ancak hiçbir mürettebat yaralanmadı.

MSC’den yapılan açıklamada, gemilerin Ümit Burnu çevresinde yeniden yönlendirilmesinin bazı durumlarda sefer sürelerini birkaç gün uzatacağı ve Kızıldeniz geçişi güvenli hale gelene kadar devam edeceği belirtildi. “Bu ciddi koşullar altında anlayışınızı rica ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.