Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

ABD Hükümeti Google’a Dava Açtı

ABD Hükümeti Google’a Dava Açtı
25 Ocak 2023 20:01
131

Başkan Joe Biden’ın yönetimi, Big Tech devini çevrimiçi reklamcılık işindeki hakimiyetini kötüye kullanmakla suçladı…

Başkan Joe Biden’ın yönetimi, şirket aleyhine açtığı davada, Google’ın çevrimiçi reklamcılık endüstrisi üzerindeki hakimiyetine yönelik her türlü büyük tehdidi yasa dışı bir şekilde ezmek veya azaltmak için “rekabet karşıtı, dışlayıcı” uygulamalar kullandığını iddia etti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) , Salı günü Virginia, İskenderiye’deki ABD Bölge Mahkemesinde Google’a karşı antitröst davasını açtı ve şirketin reklam işinin bir kısmını satmaya zorlanması çağrısında bulundu. Reklamcılık, Big Tech devinin gelirinin yaklaşık %80’ini oluşturuyor.

Google, müşterilerin reklam alanı sunmasını, daha iyi reklamlar oluşturmasını ve yayıncıları reklam verenlerle eşleştirmesini sağlayan baskın hizmetlere sahiptir. Davaya göre şirket, “gerçek veya potansiyel” rakipleri satın almak veya bozmak için büyüklüğünden ve erişiminden yararlandı ve reklam verenlere ve web sitelerine hizmetlerini kullanmaktan başka seçenek bırakmadı.

DOJ, “Google, dijital reklamcılık endüstrisinde anlamlı rekabeti engelledi ve yeniliği caydırdı, rekabet üstü karları kendisine aldı ve serbest piyasanın günümüzün güçlü internetini mümkün kılan reklamverenlerin ve yayıncıların çıkarlarını desteklemek için adil bir şekilde işlemesini engelledi” dedi.

Google, hükümetin “son derece rekabetçi” çevrimiçi reklamcılık işinde kazananları ve kaybedenleri seçmeye çalıştığını savundu . Şirket yaptığı açıklamada, DOJ’un kusurlu argümanlarının, yakın zamanda bir federal mahkeme tarafından reddedilen bir Teksas davasındakileri büyük ölçüde kopyaladığını söyledi.

Salı günkü davada Google’ın ana eyaleti California da dahil olmak üzere sekiz eyalet federal hükümete katıldı. Colorado Başsavcısı Phil Weiser , “Google’ın tekelini gevşetmek ve dijital reklamcılık işinde rekabeti yeniden sağlamak için bu davayı açarak harekete geçiyoruz” dedi.

Biden’ın selefi, o zamanki Başkan Donald Trump’ın yönetimi, 2020’de şirketin baskın çevrimiçi arama işindeki rekabete aykırı uygulamalar iddiasıyla Google’a karşı bir antitröst davası açtı. Bu davanın bu yıl içinde mahkemeye çıkması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.