Dolar 32,2417
Euro 34,8347
Altın 2.393,79
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C

ABD Mahkemesi Donald Trump’ı Dolandırıcılıktan Suçlu Buldu

ABD Mahkemesi Donald Trump’ı Dolandırıcılıktan Suçlu Buldu
27 Eylül 2023 20:49
1.345

Eski başkanın mülklerinin ve işletmelerinin değerini yasadışı olarak şişirdiği tespit edildi.
Yargıç Arthur Engoron’un Salı günü yaptığı açıklamaya göre New York Eyalet Hukuk Mahkemesi, eski ABD Başkanı Donald Trump ve aile şirketini, net değerini yasadışı bir şekilde şişirmekten sorumlu buldu.

Eyalet Başsavcısı Letitia James geçtiğimiz Eylül ayında Trump ve Trump Organisation’a, on yıl boyunca net serveti hakkında yalan söylediği iddiasıyla dava açmıştı. Yargıç, reality TV yıldızının banka kredileri, sigorta ve diğer finansal kaynaklarda uygun koşullar sağlamak için varlıklarının değerini 2,23 milyar ila 3,6 milyar dolar arasında şişirdiğini tespit etti.

Karara göre, Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesi, Trump Tower’daki çatı katı, çeşitli golf sahaları ve ofis binaları, değerini şişirdiği varlıklar arasındaydı. Yargıç Engoron, James’in birçok mülkün değerinin şişirildiği yönündeki suçlamasını destekleyerek Cumhuriyetçi başkan adayının savunmasını “hukukta ya da gerçekte hiçbir dayanağı olmadığı” gerekçesiyle reddetti.

Davadaki çok sayıda iddiayı çözüme kavuşturacak duruşmanın Pazartesi günü başlaması planlanıyor.

DAHA FAZLA OKU: Trump Biden’ı çift haneli farkla geçiyor – anket
Hukuk davasına ek olarak Trump, 6 Ocak Kongre Binası isyanına karıştığı iddiası, yaklaşık on yıl önce bir porno yıldızına sus payı ödediği iddiası ve Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra çok gizli hükümet belgelerini sakladığı iddiası nedeniyle düzinelerce suçlamayla karşı karşıya. Kendisine karşı açılan ve giderek büyüyen davaları siyasi bir cadı avı olarak nitelendiren James, eski bir ABD liderine karşı açılan ilk dava olan federal iddianameleri 2024 başkanlık kampanyası için para toplamak amacıyla kullandı.

James 250 milyon dolarlık davasında tüm ailenin “şaşırtıcı bir dolandırıcılıktan” suçlu olduğunu iddia etti ve Trump’ların ve şirketlerinin New York’ta iş yapmasının yasaklanmasını istiyor. Davada Trump’ın yanı sıra üç yetişkin çocuğu ve iki Trump Organisation yöneticisi, Allan Weisselberg ve Jeff McConney de sanık olarak yer alıyor.

Eski başkan davadaki suçlamaları reddederek, kendi mülkleri için yaptığı aşırı iyimser değerlemelerden “sadece hiçbir bankanın zarar görmediğini”, aynı zamanda “faiz ve ücretlerden yüz milyonlarca dolar kâr ettiklerini ve söz konusu kredilerin hiçbirini bir kez bile sorgulamadıklarını” belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.