Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
BİST 9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

ABD Uzay Kuvvetleri, Çin Karşıtı Büyük Hamleyi Duyurdu

ABD Uzay Kuvvetleri, Çin Karşıtı Büyük Hamleyi Duyurdu
22 Kasım 2022 23:43
136

Pentagon yetkilileri, yeni bir komuta Pekin’in oluşturduğu “hız tehdidine” karşı koyacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri, yetkililerin Kuzey Kore ve Çin gibi bölgesel rakiplerle artan gerilimlere giderek daha fazla işaret ettiği Hint-Pasifik bölgesinde ilk bileşen komutasını kurmaya hazırlanıyor.

ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (INDOPACOM) Pazartesi günü hareketi duyurdu ve bu hafta uzaya fırlatıldıktan sonra yeni Uzay Kuvvetleri birimini denetleyeceğini belirtti. INDOPACOM, Doğu Asya’nın çoğundan ve Hindistan Yarımadası’ndan sorumlu muharip komutanlıktır ve şube 2019’un sonlarında oluşturulduktan sonra bir Uzay Kuvvetleri bileşenine ev sahipliği yapan ilk şirket olacaktır.

Bir kez kurulduktan sonra, Uzay Kuvvetleri biriminin ABD’nin bölgedeki ülkelerden ateşlenen balistik ve seyir füzelerini tespit etme ve önleme yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olacağı bildiriliyor , ancak ordu tam işlevi hakkında çok az ayrıntı verdi.

Şubenin yeni atanan uzay operasyonları şefi Lt. Gen. B. Chance Saltzman, daha önce birimin büyük ölçüde Pekin’e odaklanacağını öne sürmüştü.

Geçen Mayıs ayında düzenlenen bir etkinlikte Saltzman , “Yerin artık o kadar kritik olduğunu düşünüyoruz ki, o masada bir koltuğa ihtiyacımız var,” dedi ve ekledi: “Çin hızlanan bir tehdit olduğundan, INDOPACOM’da hizmet bileşenini ayağa kaldırmamız çok önemliydi. ”

Duyuru, ABD ordusunun Hint-Pasifik’teki varlığını artırdığını gören Washington ile Çin ve Kuzey Kore gibi çok sayıda bölgesel rakip arasındaki artan gerilimin ortasında geldi. Güney Kore ve Japonya ile yakın zamanda gerçekleştirilen bir dizi ortak tatbikat , Pyongyang tarafından bir dizi misilleme amaçlı füze denemesini tetikledi – yalnızca bu ay iki ICBM fırlatması da dahil. ABD’li milletvekillerinin Tayvan’a periyodik ziyaretlerini sürdürmeleri, adayı kendi egemen topraklarının bir parçası olarak gören Pekin’i kızdırırken, Amerikan savaş gemileri de yaklaşık ayda bir Tayvan Boğazı’ndan geçiyor.

INDOPACOM, kendi Uzay Kuvvetleri bileşenini alan ilk muharip komutanlık olacak olsa da, Uzay Operasyonları Başkan Yardımcısı General David Thompson, ordu ” uzay yeteneklerini etkin bir şekilde entegre etmek” için çalışırken, birimler de dahil olmak üzere diğerlerinin “çok hızlı bir şekilde” onu takip edeceğini söyledi. ABD Merkez Komutanlığı ve Rusya ile çatışmasının ortasında Ukrayna ile eşi benzeri görülmemiş bir istihbarat paylaşımına zaten derinden dahil olan ABD Avrupa Komutanlığı altında.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.