Dolar 32,3875
Euro 34,7776
Altın 2.435,69
BİST 9.983,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

ABD Yapımı Askeri Sürat Teknesi Ukrayna Kıyılarında İmha Edildi

ABD Yapımı Askeri Sürat Teknesi Ukrayna Kıyılarında İmha Edildi
22 Ağustos 2023 18:45
1.201

Rusya Savunma Bakanlığı, geminin Ukraynalı bir amfibi ekibi taşıdığını söyledi…

Moskova’daki Savunma Bakanlığı’nın Salı günü bildirdiğine göre, Rus kuvvetleri Karadeniz’in kuzey kesiminde Ukraynalı bir amfibi ekibi taşıyan ABD yapımı bir sürat teknesini imha etti.

Açıklamada, teknenin Yılan Adası’nın doğusunda vurulduğu ve Ukrayna kıyılarındaki küçük bir kara alanına ve Romanya karasularına yakın olduğu belirtildi.

Bakanlık, Rus ordusunun hedefi bir Willard Deniz Kuvvetleri deniz aracı olarak tanımladığını ve bir hava saldırısında imha ettiğini de sözlerine ekledi.

Günün ilerleyen saatlerinde bakanlık, görünüşe göre Rus savaş uçağından çekilen karşılaşmanın görüntülerini yayınladı. Sürat teknesinin, uçağın kısa patlamalarla kendisine ateş ederken manevralar yaptığını gösterdi.

Kaliforniya merkezli Willard Marine, 2013 yılında Ukrayna ordusuna beş tekne sattı ve basında çıkan haberlere göre, ABD satın almayı finanse etti. Gemiler 2015 yılında Odessa’ya teslim edildi. Birkaç yıl önce, Kiev’in faturayı kabul ettiği zaman aynı kaynaktan sekiz tekne satın alındı.

Deniz Kuvvetleri hattı, bir dizi sert şişme devriye botu içerir. Ukrayna, modelin boyutuna bağlı olarak altı, on veya 26 askerden oluşan bir ekip için uygun versiyonlar satın aldı.

Yılan Adası, Şubat 2022’de Ukrayna ile düşmanlıkların patlak vermesinden kısa bir süre sonra Rus kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’in büyük bir askeri zafer olduğunu iddia ettiği Haziran ayında adadan birliklerini çekti. Ancak Rusya, hareketi Karadeniz tahıl anlaşmasını teşvik etmek için iyi niyet jesti olarak nitelendirdi.

Düzenleme, Ukrayna’nın Karadeniz üzerinden tarım ürünleri ihraç etmesine izin verdi. Moskova’nın Batı’yı, anlaşma imzalandığında BM tarafından verilen sözlerin aksine, Rusya’nın tarım ve gübre ticaretini kolaylaştırmamakla suçlamasının ardından geçen ay çöktü.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.