Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

ABD’de Çok Sayıda Aktif Silahlı Saldırının Ardından 20’den Fazla Ölü

ABD’de Çok Sayıda Aktif Silahlı Saldırının Ardından 20’den Fazla Ölü
26 Ekim 2023 19:50

Polis bir insan avı başlattı ve Lewiston, Maine sakinlerini evlerine sığınmaya çağırdı…

ABD’nin Maine eyaletindeki Lewiston kenti sakinlerine, Çarşamba akşamı en az 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen en az iki toplu silahlı saldırı olayına karışan silahlı bir şüphelinin aranması sırasında yerlerinde kalmaları emredildi.

Akıl sağlığı sorunları olan ve ABD ordusu tarafından eğitilmiş bir silah uzmanı olan şüpheli saldırgan hala kayıp.

Silahlı saldırılar yerel saatle akşam 7 sularında yaklaşık 36.000 nüfuslu Lewiston kentindeki Schemengees Bar and Grille ve Sparetime Recreation bowling salonunda meydana geldi. Yetkililer henüz kurban sayısını resmi olarak teyit etmedi, ancak yerel bir hastane “kitlesel zayiat, kitlesel silahlı saldırı olayına tepki verdiğini” doğruladı.

CNN, emniyet kaynaklarına dayanarak en az 22 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi. ABC News en az 20 kişinin öldüğünü söylerken, NBC ve Fox News en az 22 kişinin öldüğünü bildirdi.

“Lewiston’da aktif bir silahlı saldırgan var. İnsanlardan yerlerine sığınmalarını istiyoruz. Lütfen kapılar kilitli olarak evinizde kalın. Kolluk kuvvetleri şu anda birden fazla yerde soruşturma yürütüyor,” dedi Maine Eyalet Polisi X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda.

Yetkililer, uzun bir tüfekle silahlanmış, siyah pantolon ve kahverengi bir üst giyen beyaz bir erkeği gösteren şüpheli tetikçinin birkaç fotoğrafını yayınladı.

“Androscoggin County’deki kolluk kuvvetleri iki aktif silahlı saldırgan olayını araştırıyor. Androscoggin İlçe Şerifliği Facebook’ta yayınladığı bir mesajda, tüm işletmeleri biz araştırırken kilitlenmeye ya da kapanmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Maine Valisi Janet Mills durum hakkında bilgilendirildiğini ve “kamu güvenliği yetkilileriyle yakın temas halinde” olduğunu söyledi ve “bölgedeki tüm insanları Eyalet ve yerel kolluk kuvvetlerinin talimatlarına uymaya” çağırdı.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisine göre Başkan Joe Biden da silahlı saldırılardan haberdar edildi ve durumla ilgili “güncellemeleri almaya devam edecek”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.