Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C

ABD’de Gemi Köprüye Çarptı – video

ABD’de Gemi Köprüye Çarptı – video
26 Mart 2024 23:17
1.066

Yetkililer ‘gelişmekte olan bir kitlesel zayiat olayı’ konusunda uyarıda bulundu…

ABD’nin Maryland eyaletinde dört şeritli bir köprü bir geminin çarpması sonucu çöktü. Eyalet yetkilileri, 1,6 mil (2,6 km) uzunluğundaki Francis Scott Key Köprüsü’nün büyük bir bölümünün Patapsco Nehri’ne düştüğünü doğruladı.

AP’ye göre olay saat 01:30 sularında meydana geldi. X (eski adıyla Twitter) üzerinden yayınlanan kliplerde köprünün birkaç bölümünün yıkıldığı ve çok sayıda aracın yaklaşık 55 metreden suya düştüğü görülüyor.

Baltimore Şehri İtfaiye Departmanı Şefi James Wallace düzenlediği basın toplantısında, köprü çöktüğünde “çok sayıda insanın” köprüde olduğunu söyledi.

Şu ana kadar iki kişi sudan kurtarıldı. Wallace, bunlardan birinin tıbbi bakımı reddettiğini, diğerinin ise durumunun “çok ciddi” olduğunu söyledi. “Yedi kişiye kadar” arama çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Aynı basın toplantısında Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott da çökmeyi “düşünülemez bir trajedi” olarak nitelendirdi. Yetkililerin çabalarının şu anda “bulmaya ve kurtarmaya çalışmamız gereken insanlara” odaklandığını belirtti.

Baltimore Polis Komiseri Richard Worley, çökmenin bir kaza olarak değerlendirildiğini belirterek “kesinlikle kasıtlı olduğuna dair bir belirti yok” dedi.

Maryland Ulaştırma İdaresi, her iki yöndeki tüm şeritlerin kapatıldığını ve trafiğin yönlendirildiğini söyledi.

Baltimore Şehri İtfaiye Departmanı sözcüsü Kevin Cartwright daha önce köprünün “büyük bir gemi” tarafından vurulduğunu ve kısmen çöktüğünü doğruladı.

AP’ye ayrı bir yorumda bulunan Cartwright, durumu “gelişmekte olan bir kitlesel zayiat olayı” olarak tanımladı. “Köprüden sarkan bazı yükler ya da tutucular” olduğunu, bunun da kurtarma ekiplerinin işini zorlaştırdığını ve daha temkinli hareket etmelerine neden olduğunu söyledi. “Bu vahim bir acil durum” diye ekledi.

Çökmeye neden olan geminin Singapur bandıralı konteyner gemisi Dali olduğu, geminin yönetim şirketi Synergy Marine Group tarafından doğrulandı. Olayın nedeninin henüz belirlenemediğini belirten şirket, geminin köprünün sütunlarından birine çarptığında iki pilotun kontrolü altında olduğunu da sözlerine ekledi. Dali’de yaralanan olmadığı ve tüm mürettebattan haber alınabildiği belirtildi.

Dali’yi kiralayan denizcilik devi Maersk, Baltimore’da meydana gelen olay karşısında “dehşete düştüğünü” söyledi. Danimarkalı şirket, “Düşüncelerimiz olaydan etkilenen herkesle birlikte” dedi.

Maryland Valisi Wes Moore köprünün çökmesinin ardından olağanüstü hal ilan etti. Moore tarafından yapılan açıklamada, “Kurtarma çalışmaları için Biden yönetiminden federal kaynakları hızlı bir şekilde görevlendirmek üzere kurumlar arası bir ekiple birlikte çalışıyoruz” denildi.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg X’te yaptığı açıklamada Moore ve Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott ile görüştüğünü ve onlara kurumunun desteğini sunduğunu söyledi.

Beyaz Saray Baltimore’da yaşananları yakından takip ettiğini belirterek “korkunç olay” sonucunda kaybolanların ailelerine başsağlığı diledi. ABD Sahil Güvenliği’nden yapılan açıklamada, çökme sonrasında kendilerinden haber alınamayanlar için arama çalışmaları yürütüldüğü belirtildi.

Francis Scott Key Köprüsü 1977 yılında açıldı ve Baltimore limanının en dış geçidi olarak hizmet veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.