Dolar 32,5399
Euro 34,8951
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

ABD’li Cumhuriyetçiler, Ukrayna’ya yapılan yardımın incelenmesi istedi…

ABD’li Cumhuriyetçiler, Ukrayna’ya yapılan yardımın incelenmesi istedi…
19 Kasım 2022 22:43
119

Kongre Üyesi Marjorie Taylor Greene, vergi mükelleflerinin paranın nasıl harcandığını bilmeyi hak ettiğini söyledi

Kongredeki bir grup Cumhuriyetçi Perşembe günü, Ukrayna’ya yardım için tahsis edilen ABD hükümetinin fonlarının denetlenmesi çağrısında bulunan bir karar tasarısı sundu.

Daily Caller’a göre, Temsilci Marjorie Taylor Greene’in öncülük ettiği ve on milletvekili arkadaşı tarafından desteklenen girişim, Başkan Joe Biden tarafından Kiev’e sağlanan tüm askeri, sivil ve mali desteği kapsıyor.

Greene gazetecilere verdiği demeçte, “Amerikan halkı, bu ülkenin vergi mükellefleri, paralarının nereye gittiğini ve nasıl harcandığını bilmeyi hak ediyor,” dedi ve hükümetin yurtdışında para harcarken sorumlu tutulması gerektiğini ekledi. “Ukrayna’ya gönderilen her Amerikan vergi mükellefi dolarını denetlemeliyiz.”

ABD, Rusya’nın komşu devlette askeri operasyonunu başlatmasının ardından Ukrayna’ya tanksavar silahları, füze savunma sistemleri ve insansız hava araçları gibi ağır silahlar sağlıyor. Defense News’e göre Biden, Salı günü Kongre’den Kiev’e bir yıldan kısa bir süre içinde tahsis edilen toplam fonu 104 milyar dolara çıkaracak olan 37,7 milyar dolarlık ek güvenlik yardımını onaylamasını istedi.

Greene ve meslektaşları, finansman planının yeterince şeffaf olmadığını ve evde daha acil meseleler olduğunu savundu. “Sınır Devriyemiz ABD sınırını güvence altına almak için 15.46 milyar dolar istedi. Kongre üyesi , Başkan Trump’ın sınır duvarı sadece 22 milyar dolara mal olurdu” dedi.

“Ukrayna’ya gönderdiğimiz parayla sınırımızı çoktan güvence altına alabilirdik ama bunu yapmıyoruz.” Denetim reddedilirse Kongre’nin “Amerikan halkına çok kötü bir mesaj” göndereceğini de sözlerine ekledi.

Greene ayrıca Twitter’da askeri üniformalı iki adamın koltuk değnekleriyle yürüdüğü bir video yayınladı ve şöyle yazdı: ” Bu engelli Ukraynalı askerlerin burada, Kongre salonlarında, Kongremize Amerikalıların zor kazanılmış vergi dolarlarını vermesi için baskı yapmak için piyon olarak kullanıldığını görmek yürek parçalayıcı. [Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir] Zelensky’ye.”

Bazı Cumhuriyetçiler, partinin Temsilciler Meclisi’nde zayıf bir çoğunluk kazanmasına rağmen Senato’yu Demokratlardan geri alamamasıyla sonuçlanan ara seçimler sırasında giderek daha fazla denetim çağrısında bulunuyorlardı. Meclisteki en yüksek Cumhuriyetçi Kevin McCarthy geçen ay partinin meclisin kontrolünü ele geçirmesi halinde Kiev’in artık “açık çek” almayacağını söyledi.

Meclis eski sözcüsü Demokrat Nancy Pelosi, ABD’nin Kiev’i desteklemeye devam edeceğini söyledi. Geçen ay Hırvatistan’a yaptığı bir ziyarette “Ukrayna’ya hiçbir zaman açık çek vermedik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.