Dolar 32,2801
Euro 34,7730
Altın 2.398,61
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

ABD’nin Dolar Basacak Kağıdı Kalmayacak

ABD’nin Dolar Basacak Kağıdı Kalmayacak
9 Kasım 2023 21:52
1.097

Dmitry Peskov, Washington’un yakında artan ulusal borcunu ödeyemez hale geleceğini söyledi…

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD’nin ulusal borcunun o kadar yükseldiğini ve Washington’un artık bu borcu ödemek için daha fazla dolar basamayacağını söyledi.

Peskov, ABD’li mevkidaşı John Kirby’nin Çarşamba günü yaptığı ve ABD’nin, komşusu Rusya ile uzun süredir devam eden gerilimlerin silahlı çatışmaya dönüştüğü 2022’nin başından bu yana Ukrayna için tahsis edilen fonların %96’sını zaten harcadığı yönündeki açıklamasını yorumluyordu. Bir muhabir, matbaa bozulmadığı sürece Washington’un sonsuza kadar para basabileceğini öne sürdüğünde Peskov, kağıt kalmayacağına dikkat çekti.

“Geçenlerde ABD’nin borcunu ödemek için saatte yaklaşık 200 milyon dolar harcadığını okudum” dedi. “Yakında kağıtları bitecek” diye ekledi.

Ocak ayında 31.4 trilyon dolarlık borç tavanını aşan ABD’nin şu anda ödenmemiş kamu borcu yaklaşık 33.6 trilyon dolar.

Bu yılın başlarında yayınlanan Kongre Bütçe Ofisi verilerine göre, ulusal borç faiz ödemeleri 2022 mali yılında 475 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu da günde yaklaşık 1,3 milyar dolar ve saatte yaklaşık 54,2 milyon dolar anlamına geliyor.

CBO, geçtiğimiz yıl içinde federal hükümetin borçlanma maliyetlerinin bir dizi faiz artırımı nedeniyle hızla arttığı ve artmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

Önümüzdeki 30 yıl içinde ulusal borca hizmet etmenin, sağlık hizmetleri ve sosyal güvenliği geride bırakarak federal bütçedeki en büyük harcama haline geleceği belirtildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.