Dolar 32,2511
Euro 34,7448
Altın 2.381,03
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C
Per 18°C

ABD’nin Suriye Kararında Türkiye Detayı!

ABD’nin Suriye Kararında Türkiye Detayı!
16 Ekim 2023 21:29
1.116

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye kaynaklı “ulusal acil durum” halinin uzatılmasına karar verdi. Bıden, karara gerekçe olarak Türkiye’nin Suriye’ye yönelik harekatlarını gösterdi ve bu harekatların “DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını” ileri sürdü. Türkiye’nin Ankara saldırısı sonrası Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine başlattığı harekatlar, Amerika Birleşik Devletleri’ni harekete geçirdi.

ACİL DURUM HALİNİN UZATILMASINA HAREKAT GEREKÇESİ
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG’yi sınırdan uzaklaştırmak için 9 Ekim 2019’da başlattığı Barış Pınarı Harekatı’ndan 5 gün sonra ilan ettiği acil durum, 1 sene daha uzatıldı. ABD Başkanı Joe Biden, karara gerekçe olarak Türkiye’nin Suriye’ye yönelik harekatlarını gösterdi ve bu harekatların DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını ileri sürdü. Biden, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımların bölgedeki istikrarı tehdit ettiğini öne sürdü.

ANKARA’DAN BIDEN’A SURİYE TEPKİSİ
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD’nin kararına tepki gösterdi. Bilgiç, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’yla meşru savunma hakkının kullanıldığını ve bölgede huzur ve istikrar ortamı sağlandığını söyledi. ABD’nin bu tür tek taraflı tasarruflarda bulunmak yerine, Türkiye’nin Suriye’ye istikrar kazandırıcı politikalarını desteklemesi, iki müttefikin köklü ve değerli ilişkilerine daha çok yakışacaktır ifadelerine yer verdi. Geçtiğimiz günlerde Türk SİHA’ları bölgedeki terör örgütlerine ait hedeflere yönelik operasyon düzenlemiş, çok sayıda terör örgütü hedefi imha edilmişti. Harekatta görev alan TÜRK SİHA’sı Amerikan güçlerince düşürülmüştü.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.