Dolar 32,5708
Euro 35,0052
Altın 2.461,81
BİST 9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

“Acil Bir İhtiyaç Yoksa, Bugün Şehre Gitmemek Daha İyidir” – Klitschko

“Acil Bir İhtiyaç Yoksa, Bugün Şehre Gitmemek Daha İyidir” – Klitschko
10 Ekim 2022 10:23
140

Roketler Shevchenkivsky ve Solomyansky Bölgesinde şehir merkezindeki binalara isabet etti. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko tarafından Telegram’da paylaşıldı.

Başkent Rus teröristlerin saldırısı altında! Roketler şehir merkezinde (Şevçenkiv semtinde) ve Solomyan semtindeki binalara isabet etti. Klitschko, tehdit anlamına gelen hava alarmının devam ettiğini söyledi.

Başkent sakinlerini alarm sırasında sığınaklarda kalmaya çağırdı. Acil bir ihtiyaç yoksa, bugün şehre gitmemek daha iyidir.

Ayrıca banliyö sakinlerinden bugün başkente gitmemelerini rica ediyorum dedi. Kiev belediye başkanı, Kiev’in merkezi caddelerinin kolluk kuvvetleri tarafından kapatıldığını, kurtarma hizmetlerinin görevde olduğunu söyledi.

vzryv Life Haber Ajansı

Ukrayna’nın başkenti Pazartesi sabahı en az dört füze tarafından hedef alındı, bu birkaç ay içinde ilk saldırı oldu, Cumartesi günü Kırım’da Rus yapımı önemli bir köprüyü vuran büyük patlamanın ardından diğer Ukrayna şehirleri de Rus saldırısına uğradı.

Kiev’deki Guardian muhabirleri, birkaç füzenin en az bir vuruşla üstlerinden geçtiğini duydular, dördüncü bir patlama ise biraz sonra duyulabildi.

Ukraynalılar, işgal altındaki Kırım yarımadasını Rus anakarasına bağlayan Kerç köprüsünün bir kısmını Cumartesi günü erken saatlerde çökerten patlamanın ardından Rusya’dan sert bir misillemeye hazırlanıyorlardı.

Bir gecede vurulan hedefler arasında üst üste üçüncü gece vurulan Zaporizhzhia şehri ve liman şehri Mykolaiv vardı.

Saldırılar, Rus stratejik bombardıman uçaklarının Hazar Denizi bölgesinden atılan bazı füzelerle faaliyetlerinde bir artış olduğu raporlarını takip ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.