Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Ak Parti Karabük Mitingi

Ak Parti Karabük Mitingi
22 Mart 2024 23:46
1.897

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim ne köken istismarıyla ne mezhep-meşrep istismarıyla ne ideolojik saplantılarla işimiz olmaz. Bizim davamız, medeniyetimizden ve tarihimizden aldığımız ilhamla, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme davasıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Karabük’te düzenlenen mitinge katılarak bir konuşma yaptı.

Osmanlı’ya nice devlet adamı yetiştiren şairleri ve yazarlarıyla nam salmış Karabük’te olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sefer arayı biraz açtık galiba. Karabük’ü özlemişiz, sanki Karabük’te ‘eccük’ bizi özlemiş gibi” ifadesini kullandı.

Alanda 46 bin Karabüklü bulunduğu bilgisini aldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ne demektir, 31 Mart akşamı inşallah Karabük’te zaferi beraber kutlayacağız. Karabük, Cumhuriyet’imizin yurdu demir ağlarla örme, bu hedefin ilk meyvelerinden biri olarak milletimizin gıpta ettiği bir iftihar tablosudur” açıklamasında bulundu.

“KARABÜK, TÜRKİYE SANAYİSİNİN DE CAN DAMARLARI ARASINDA YER ALIYOR”

Demir yollarının sadece ulaşım ağından, demir çelik fabrikalarının sadece bir tesisten ibaret olmadığının, aynı zamanda “koskoca” bir şehri doğurabildiğini, bunun da en güzel ispatının Karabük olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük’ün 13 haneli bir köyden bugünkü “modern şehre” dönüşümünün Cumhuriyet’in kazanımlarından biri olduğunu söyledi.

Karabük’ün, Türkiye sanayisinin de “can damarları” arasında yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şehrimiz fabrikalar yapan fabrikasıyla, ekonomimize eşsiz katkılar sunuyor. Karabük’e hizmet etmek, Gazi Mustafa Kemal’in mirası olan bu şehri Türkiye Yüzyılı’nda daha da ileri götürmek bizim için aynı zamanda bir vefa meselesidir. Ne diyor Karabük türküsünde, bakayım siz de bilecek misiniz? ‘Çuha yelek ekli olur, çirkin seven dertli olur. Seversen, güzel sev, güzel merhametli olur.’ Karabük hem güzel hem merhametli bir şehir olarak varlığıyla ülkemiz ve milletimiz için rahmettir.”

Karabük’ün geçtiğimiz mayıs ayında yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı’na milletvekilliğinde yüzde 62’yi aşan, cumhurbaşkanlığında ise yüzde 64’e varan oranlarda destek verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği destek için vatandaşlara teşekkür etti.

Karabük’ün 31 Mart’ta sandıkta çok daha yüksek oy oranlarıyla yanlarında olacağına inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin sevgisine, vefasına, kardeşliğine layık olabilmek için bizler de daha çok çalışacağız. Ben Cumhurbaşkanı olarak ekibimle çok çalışacağım ve yerel yönetimlerle el ele vereceğiz. Allah’ın izniyle Karabük’ü çok daha farklı bir yere taşıyacağız. İşçisiyle, esnafıyla, üreticisiyle, emeklisiyle, öğrencisiyle bu şehirde yaşayan her bir kardeşimin üzerimizde hakkı var. Bunları ödemekle mükellefiz” diye konuştu.

“SON DÖNEMDE YAŞANAN REFAH KAYIPLARINI FAZLASIYLA TELAFİ EDECEĞİZ”

“Bilhassa çalışanlarımızın ve emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıların çözümü boynumuzun borcudur. Sırtlarında yumurta küfesi olmayanlar diledikleri gibi atıp tutabilirler” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunlar meydanlarda söz verip göreve gelince unutmayı iyi bilirler. Biz ise bir şeyi söylediğimiz zaman yapmakla mesulüz. Bunun için önce tüm hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Ondan sonra da çıkıp sözümüzü söyleyeceğiz. Aksi takdirde ötekilerden bir farkımız kalmaz. Ülkemizin son 10 yıldır yaşadığı badireleri biliyorsunuz. Hepsinin üzerine bir de asrın felaketi 6 Şubat depremleri bindi. Depremin ekonomimize getirdiği ilave fatura 104 milyar dolardır. Sadece bu yıl için deprem bölgesine bir trilyon liradan fazla kaynak aktardık. İstanbul başta olmak üzere risk altındaki şehirlerimizin süratle depreme hazırlanmaları gerekiyor. Önümüzdeki en büyük problem olan enflasyon Allah’ın izniyle yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başladığında bunların hepsi için daha geniş bir hareket alanına sahip olacağız. İşte o zaman ülkenin imkânlarını, milletimizin tüm kesimlerine yansıtarak son dönemde yaşanan refah kayıplarını fazlasıyla telafi edeceğiz.”

Türkiye’yi geçen 21 yılda nasıl 3 kat büyüttülerse, önümüzdeki dönemde de 2 kat daha büyüterek bunu başaracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, azimle ve sabırla çalışarak üstesinden gelemeyecekleri hiçbir meselenin olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Yeter ki aramıza bozguncuları, fitne tüccarlarını sokmayalım. Gerisi sadece vakit ve planlama meselesidir. Karabük’ün her mücadelemiz gibi bu zorlu süreçte de yanımızda yer alacağına inanıyorum. Öyleyse buradan öyle bir ses verin ki yukarıda Karadeniz, aşağıda Bolu Dağı’na kadar duymayan kalmasın. Karabük, emeğin, alın terinin şehri Karabük, Çanakkale kahramanı 42. Alay’ın şehri Karabük. 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız, 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolları, gençler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Karabük’le birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Allah sizden razı olsun. Şu mübarek günlerde verilen sözler çok daha önemli.”

“31 MART’I MİLLÎ İRADE BAYRAMI OLARAK KUTLAYACAĞIZ”

Ramazan Bayramı gelmeden, 31 Mart’ı millî irade bayramı olarak kutlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim dönemlerinin, her kademede yöneticilerin belirlendiği demokrasi şölenleri olmasının ötesinde anlamlara sahip olduğunu söyledi.

Seçimlerin aynı zamanda kimin kiminle yol yürüdüğünü, kimin nerede durduğunu görmeye vesile olan tarihî ve millî bir sınama olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak biz, ister seçime beraber girelim, ister ayrı adaylarla girelim hep tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, şu karşımdaki tablo gibi kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.

Siyasetlerinin milletin birliği, vatanın bütünlüğü, devletin bekası çerçevesinde şeffaf ve erdemli bir tarzda şekillendiğini söyleyen 31 Mart’ı millî irade bayramı olarak kutlayacaklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz mayıs ayında karşımızda kurulan ittifakı hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi nerede bunlar? Altılı masa ne oldu? Parlamentoda bunlardan bir kişi yok, hepsi gitti. Tüm suçu bay Kemal’in sırtına yükleyip, hepsi de şimdi kendi keyfine bakıyor. ‘Altılı masa’ dediler, ‘On altılı masa’ dediler, birileri de masanın altına girdi, şimdi bizim Karadeniz’in çayını demliyorlar. Bu ucube ittifaktan geriye kala kala masanın gizli ortağı DEM’le, bir türlü adını koyamadıkları, millete çıkıp ne olduklarını anlatamadıkları tuhaf bir ilişki kaldı. Sorsan ‘ittifak yapmadık’ diyorlar ama pek çok yerde ortak belediye başkan adayı, ortak belediye meclis üyesi listesi çıkartıyorlar, belediye bürokrasisi pazarlığı yapıyorlar. DEM’in hiçbir söz hakkı olmayan tabanının iradesini tek parti faşizminin günümüzdeki temsilcisi CHP’yle pazarlık masasına sürdüler. Bedeli hâlâ bilinmeyen bu kirli pazarlıkların gerisinden hangi pis kokular, hangi menfaat paylaşımları, hangi hain taktikler çıkacak inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareleri ortaya çıkmaya başladı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin gündeminin muhalefetin umurunda olmadığını ifade ederek, “Ülkenin gündemi deprem, bunların umurlarında değil. Hatta depremzedelere hakaret ederek gerçek karakterlerini sergiliyorlar. Ülkenin gündemi sınırlarımızın terörden arındırılması ama bunların umurlarında değil. Hatta ortaklarına yaranmak için terör örgütüne militan yazılıp ideolojik eğitime girecekler. Ülkenin gündemi çalışanların refah kaybının telafisi ama bunların umurlarında değil. Hatta istismar kabilinden ettikleri üç, beş lafı saymazsak buradan kendilerine çıkacak siyasi rantı düşünüp el ovuşturuyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRK SİYASETİNİ BU KADAR KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK”

“Şimdi bir de ortaya deste deste, valiz valiz para görüntüleri çıktığını” belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Dolar mı dersin, avro mu dersin şimdi bunlar var. Türk siyasetini bu kadar kirletmeye, kendilerine oy verenler başta olmak üzere insanımızı bu kadar utandırmaya kimsenin hakkı yok, olmamalı. Nereden nerelere geldik hâle bakın. Tabii bunun için kızarmasını bilen bir yüz, utanmasını bilen bir yapı lazım. Allah’tan korkuları var mı bilmeyiz ama kuldan utanması olmayanlardan uzak durmak lazım. Bunun adı siyaset değil. Ortada eser ve hizmet namına zaten bir şey yok. İstanbul’da en ufak bir şey var mı? İstanbul’un karışını bilirim. İstanbul’da doğdum, orada büyüdüm, orada belediye başkanlığı yaptım, ondan sonra İstanbullu aldı beni Başbakanlığa gönderdi, sonra da Cumhurbaşkanı oldum. Tam tersi kendilerini hiçbir iş yapmamakla, hiçbir proje sahibi olmamakla övünecek kadar sefil bir duruma düşürmüş hâldeler. Hiç değilse kabahatlerini kabul edip bir kenara çekilme erdemini gösterebilseler, maalesef bunlarda o da yok.”

“DEMOKRASİNİN GÜZEL TARAFI SON NOKTAYI MİLLÎ İRADENİN KOYMASIDIR”

Milletin her seçimde sandıkta dersini vermesine rağmen muhalefetin ısrarla ve inatla aynı şeyleri yaparak iktidara gelmeyi umut ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Birbirlerine öyle gaz veriyorlar ki Türkiye’yi bilmeyen biri baktığında hakikaten ortada bir şey var sanır. Dün ekranlarda ne diyorlardı? ‘Aramızda kalsın kazanıyoruz.’ Bugün yine ‘Aramızda kalsın kazanıyoruz’ diyorlar. Meydan meydan geziyorlar. Aramızda kalacak bir şey yok. Herkes bilsin bu CHP’den, bu DEM’den ve maalesef duruşlarıyla onların değirmenlerine su taşıyanlardan hiçbir şey olmaz. Bunlar daha kendi içlerinde bir insicam sağlayamamışlar ki ülkeye ve millete hayırları dokunsun. Kavga, gürültü, didişme, ayak oyunu hiçbir gün eksik olmuyor. Demokrasinin güzel tarafı medya, sosyal medya, uluslararası medya ne derse dersin son sözü sandığın söylemesi, son noktayı millî iradenin koymasıdır. İnşallah 31 Mart’ta Türkiye belediye başkanlarını seçme yanında muhalefetin suratına bu hakikati bir kez daha çarpacaktır. Ben halkıma inanıyorum.”

Karabük’ün bu millî irade şahlanışında en ön saflarda yer alacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanındakilere, “Bunun için sizlerden söz istiyorum. 31 Mart’ta derdi ülkesi, milleti, şehri olmayanları sandığa gömüyor muyuz? 31 Mart’ta millî iradenin gücünü bir kez daha dünya âleme gösteriyor muyuz? 31 Mart’ta Cumhur İttifakı olarak inşa ettiğimiz geleceğe bir ışık daha yakıyor muyuz?” diye sordu. “Evet” karşılığını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah, Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

“BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”

Eser ve hizmet siyaseti yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ne köken, ne mezhep, meşrep istismarıyla ne de ideolojik saplantılarla işimiz olmaz. Bizim davamız medeniyetimizden ve tarihimizden aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme davasıdır” diye konuştu.

Ülkenin her karış toprağına, her vatandaşın hayatına dokunan nice işlere imza atıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabük’e de 21 yılda 94 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 1452 yeni derslik kazandırdık. Karabük Üniversitesi’ni kurduk. Türkiye’deki ilk tıp mühendisliği, raylı sistemler mühendisliği ve ulaştırma mühendisliği bölümleri üniversitemiz bünyesinde açıldı. 11 bin 737 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, 37 spor tesisi inşa ettik” bilgisini verdi.

Karabüklü ihtiyaç sahiplerine toplam 1,1 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlıkta 686 yataklı 7 hastane dahil, 16 sağlık tesisi kazandırdık. Ovacık Entegre İlçe Hastanemizin yapımına devam ediyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanemizi ek hizmet binasıyla büyüteceği” ifadelerini kullandı.

TOKİ aracılığıyla 6 bin 212 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini, 280 konutun yapımının ise sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Soğuksu’da 860 konutluk yeni TOKİ ihalesine yakında çıkılıyor. Şehrimize kazandırdığımız 2 atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun yüzde 91’ine hizmet veriyoruz. Karabük’teki 4 millet bahçesi projemizden birini tamamladık, diğerlerinin yapımına devam ediyoruz. Ulaştırmada 7 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 116 kilometreye çıkardık. Safranbolu-Karabük-Gerede ayrımını Eskipazar şehir geçişini, Ovacık şehir geçişini bölünmüş yol olarak yaptık. Şehrin çeşitli bölgelerinde 15 adet tek ve 9 adet çift köprü inşa ettik. Kastamonu-Karabük yolu, Karabük-Yenice yolu, Karabük şehir geçişi, Safranbolu-Karabük ayrım yolu, Ovacık-Karabük ayrımı yolunun yapımına devam ediyoruz.”

“BÖLGEDE 6 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irmak-Karabük-Zonguldak demir yolu hattının modernize edildiğini belirterek, Karabük’e 2 baraj, 4 içme suyu tesisi, 3 sulama tesisi, 1 gölet, 56 taşkın koruma yer altı depolama tesisi ve 4 hidroelektrik santral tesisi inşa edildiğini aktardı.

Al Değirmen Barajı’nın yapımının devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabüklü çiftçilerimize yaklaşık 7,5 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. İstihdamı desteklemek için Karabüklü işverenlerimize 1,1 milyar lirayı aşan prim teşviki sağladık. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’ni kurarak 76 adet sanayi parselinin tamamının yatırımcı firmalara ön tahsisini yaptık. Altyapı çalışmaları devam eden bu bölgede inşallah 6 bin istihdam sağlanacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin 226 hektar ilaveyle büyütüldüğüne işaret ederek, “Böylece bu organize sanayi bölgemizde yaklaşık 5 bin kişiye daha istihdam sağlayacağız. Kapanmak üzere olan Kardemir’i alıp ülkemizin en büyük demir çelik tesislerinden biri hâline biz getirdik. Fabrikamızın üretimi ve istihdamıyla sürekli büyütüyoruz” diye konuştu.

Karabük merkez, Eskipazar, Safranbolu ve Yenice’ye doğal gaz arzının sağlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer ilçelerimize doğal gaz arzı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Yer tahsisi yapılan yeni adliye binamızın inşasına yakında başlanacak. Şehir merkezindeki devlet demir yolları tesislerini de gar park olarak şehrimize yeni bir nefes alanı olarak kazandırmakta kararlıyız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingdeki konuşmasının ardından, partisinin Karabük il ve ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak vatandaşları selamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.