Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Almanya İşlevsiz Bir Devlet Haline Geliyor

Almanya İşlevsiz Bir Devlet Haline Geliyor
26 Aralık 2022 19:44
136

Federal Meclis Başkan Yardımcısı, Berlin’in enerji krizini çözememesinin ülke ekonomisini mahvedebileceği konusunda uyardı…

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, Pazar günü ulusal Bild am Sonntag gazetesinde yayınlanan bir röportajda, hükümetin mevcut enerji krizine uygulanabilir bir çözüm bulamaması nedeniyle Almanya’nın ciddi bir iflas etme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yetkiliye göre, Almanlar artık ülkelerinin “işlevsiz bir devlet” olma yolunda ilerlediği izlenimine sahip.

“Altyapı, enerji fiyatları ve Bundeswehr’in [ülkenin silahlı kuvvetlerinin] bizi koruyamaması, Alman makamlarının derhal harekete geçmesini gerektiren sorunlar, aksi takdirde işler ters gidecek” dedi.

Kubicki, Ekonomi Bakanı Robert Habeck’i Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD’den çok paraya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) satın alırken aynı zamanda Almanya’da daha ucuz kaya gazı çıkarmayı tamamen ideolojik nedenlerle reddetmekle suçladı.

Alman makamlarının, ülke bir enerji kriziyle karşı karşıyayken çalışmaya devam etmesi gereken nükleer santrallere yaklaşımlarını gözden geçirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kubicki, “Artık Rusya’dan gaz ve petrol tedariği istemiyoruz, aynı zamanda ‘yeşil’ dostlarımız kömürle çalışan elektrik santrallerini yeniden başlatırken nükleer santrallerin ömrünün makul bir şekilde uzatılmasını engelliyor” dedi.

Milletvekili, hükümetin stratejisinde değişiklik yapılması ve enerji krizi karşısında aşırı mali yardımın reddedilmesi çağrısında bulundu.

Kubicki, “Enerji kriziyle mücadele kapsamında yıllarca para ödeme politikalarını sürdürmeye devam edersek, devlet sosyalizmi değilse de ulusal iflas riskiyle karşı karşıya kalırız” uyarısında bulundu.

Başkan Yardımcısına göre, Berlin’in krizin ortasında ek enerji kaynakları satın almak için harcamayı planladığı fonlar başlangıçta diğer alanlardaki yatırımlara yönelikti.

“Bu para basılamaz ve vergi mükellefleri tarafından karşılanamaz. Diğer alanları desteklemek için fon sıkıntısı riski nedeniyle uzun süre bir mali kriz durumunda kalamayız” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.