Dolar 34,1580
Euro 37,1986
Altın 2.943,83
BİST 9.005,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Yağmurlu
Samsun
15°C
Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Almanya, İsrail’den “Soykırım Maddesi” İçeren İmza Talep Etti

Almanya, İsrail’den “Soykırım Maddesi” İçeren İmza Talep Etti
15 Ekim 2024 10:02

Almanya, İsrail’e silah teslimatı yapmayı reddetti ve Gazze’deki sivilleri hedef almayacağına dair yazılı bir güvence istedi. Almanya’nın Axel Springer yayın grubuna ait medya kuruluşlarının bildirdiğine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, İsrail’e silah teslimatını engelledi. Bu talep, Almanya’nın İsrail’e silah ambargosu uygulamadığını belirtmesine rağmen geldi.

Bild gazetesine göre, İsrailli yetkililerden silahların Gazze’deki sivillere karşı kullanılmayacağına dair yazılı bir taahhüt istendi. “Alman hükümeti, silahların soykırım için kullanılmayacağına dair yazılı güvence talep etti” diye yazan gazete, Batı Kudüs’ün bu güvenceleri geçtiğimiz Perşembe günü verdiğini belirtti.

Alman yasaları, silahların sivillere karşı kullanılabileceği riskinin bulunduğu ülkelere teslim edilmesini yasaklıyor. Bu nedenle, Almanya, uluslararası insancıl hukuka uygunluğun sağlanmasını istiyor.

Bu gelişme, muhalefet partilerinden ve iktidar ortağı Hür Demokrat Parti’den (FDP) eleştirilere neden oldu. Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri Friedrich Merz, Şansölye Olaf Scholz’un duruma açıklık getirmesini talep etti. Scholz’un bu süreçte Federal Güvenlik Konseyi Başkanı olarak da sorumluluk taşıdığı vurgulandı.

İsrail, Gazze’deki sivil hedeflere saldırdığı suçlamalarını reddederken, Alman hükümeti, İsrail’in savunma hakkını desteklediğini ancak uluslararası insancıl hukukun da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.