Dolar 32,4571
Euro 34,7340
Altın 2.439,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Almanya’nın Yeni Savunma Bakanı Spiegel

Almanya’nın Yeni Savunma Bakanı Spiegel
17 Ocak 2023 19:22
153

Aşağı Saksonya içişleri bakanı Boris Pistorius, ayrılan Christine Lambrecht’in yerini alacak…

Der Spiegel’in haberine göre Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius, Christine Lambrecht’in istifasının ardından Almanya’nın yeni savunma bakanı olacak. Görevdeki selefi Pazartesi günü, rol için uygun olmadığı için defalarca eleştirildikten sonra, istifa ettiğini duyurdu.

Medya kuruluşu Salı günkü makalesinde, varsayımda bulunmasına neyin yol açtığını açıklamadı. Rapor, basitçe, bakanın bir süredir federal bir politikacı olma emelleri olduğunu belirtiyor. Örneğin 2019 yılında Pistorius, üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’nin genel başkanlığı için yarıştı.

2013’ten beri Aşağı Saksonya’nın içişleri bakanı olarak görev yapıyor. Der Spiegel’e göre 62 yaşındaki, kısmen açık sözlü konuşma tarzı nedeniyle bölgenin en popüler bakanları arasında yer alıyor. Ayrıca, siyasi muhaliflerle değil, gerekirse SPD üyeleriyle de çatışmaktan kaçınmayacak biri olarak tanımlanıyor.

Aşağı Saksonya içişleri bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca, Pistorius’un güvenlik görevlileriyle iyi çalışma ilişkileri kurmayı da başardığı bildirildi.

Der Spiegel, adaylığı onaylanırsa, Alman kabinesindeki Şansölye Olaf Scholz’un şimdiye kadar korumaya çalıştığı bir şey olan cinsiyet dengesinin değişeceğini kaydetti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.