Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Altın Kalaşnikof Yakalandı

Altın Kalaşnikof Yakalandı
20 Ocak 2023 00:30
79

Ural Gümrük İdaresi’nin Perşembe günü bildirdiğine göre, Rusya’nın Yekaterinburg kentinden seyahat eden bir adamın bagajında ​​altın kaplama bir Kalaşnikof tüfeği bulundu.

Silah, Koltsovo havaalanı gümrük memurları tarafından bulundu ve adamın onu bir silah hediye kutusu içinde beyan edecek bagajı olmayan yolculara yönelik bir gümrük girişi olan “yeşil koridordan” kaçırmaya çalıştığını söyledi. Yolcu, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e uçuyordu.

Silahın sahibinin yetkililere tüfeğin hizmet dışı bırakılmış bir model olduğunu söylediği bildirildi. Zlatoust ustaları tarafından süslendiğini söylediği silahın Özbekistan’daki bir arkadaşına hediye edilmek istendiğini iddia etti.

Gümrük servisine göre, söz konusu 7,62 mm kalibreli Kalaşnikof tüfeği 1974 yılında inşa edildi – aynı yıl, daha yaygın olarak AK-74 olarak bilinen model, SSCB’de hizmete girdi. Silahın namlusu, gövdesi, dürbünleri ve şarjörü altın kaplamaydı ve girift bir dokuya sahipti. Tüfeğin dipçiği ve kabzası değerli ağaçlardan yapılmıştır. Yetkililer, böyle bir silahın fiyatının yarım milyon rubleye veya yaklaşık 7.265 dolara ulaştığının tahmin edildiğini ekledi.

Gümrük yetkilileri, şimdi tüfeğe el koyduklarını ve onu savaşa hazır duruma getirme olasılığını belirlemek için uzmanlara teslim ettiklerini söylüyorlar.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.